Σε ηλικία 18 ετών και με μόλις τρία χρόνια κινηματογραφικής καριέρας πίσω της, η Hedy Lamarr έγραψε ιστορία με τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως Eva Hermann στην τσέχικη ταινία του 1933, Ecstasy (αρχικά Extase). Το ρομαντικό αυτό δράμα ήταν γεμάτο πάθος, με μια σχετικά απλή πλοκή, όμως όλοι το θυμούνται για ένα και μόνο λόγο: Η Lamarr ήταν πρώτη που θα τα αποκάλυπτε όλα σε μια ταινία μεγάλου μήκους.

Ο Gustav Machatý, ο σκηνοθέτης του Ecstasy, ξεπέρασε τα τότε όρια της εποχής ακόμη περισσότερο κινηματογραφώντας τη Lamarr (τότε γνωστή με το πατρικό της όνομα Hedy Kiesler) και τον συμπρωταγωνιστή της Aribert Mog σε μια από τις πρώτες σεξουαλικές σκηνές του κινηματογράφου. Η ταινία, προφανώς, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο κοινό αλλά στους κριτικούς κάτι που μας κάνει να αναρωτηθούμε ποια θα ήταν η αντίδρασή τους αν έβλεπαν τυχαία κάποιο φιλμ του Λαρς φον Τρίερ.

Όταν η Lamarr υπέγραψε το συμβόλαιό της για τον ρόλο, στη βιασύνη της να βάλει την υπογραφή της, δεν συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να γδυθεί για την ταινία. Ενώ η γυμνή σκηνή είναι αρκετά αθώα, αρχικά απείλησε να παραιτηθεί. Ο σκηνοθέτης, για να την καθησυχάσει, υποστήριξε ότι θα έκανε μακρινά πλάνα ώστε να μην είναι ορατά τα «ευαίσθητα» σημεία του σώματός της. Κράτησε την υπόσχεσή του.

Η Lamarr, Eva στο Ecstasy, μας χάρισε μάλιστα τον πρώτο γυναικείο οργασμό στην ιστορία του κινηματογράφου. Δεν το λες και λίγο. Μιλάμε για ένα απλό κοντινό πλάνο στο πρόσωπό της, με το κεφάλι του αγαπημένου της έχει εξαφανιστεί στο κάτω μέρος του κάδρου, καθώς αφήνει τον εαυτό της ελεύθερο. Για κάποιο λόγο τη βλέπουμε επίσης να χαϊδεύει κάποιο υλικό και ένα από το μαργαριταρένιο κολιέ της να πέφτει στο πάτωμα. Στη συνέχεια, η Eva καπνίζει ένα τσιγάρο, δημιουργώντας έτσι την πιο κλισέ σκηνή του σινεμά μετά το σεξ.