Έχουμε δυο νέα. Ένα καλό και ένα καλύτερο. Το καλό είναι πως μια Ελληνίδα ερευνήτρια κατάφερε να δημιουργήσει ένα Covid test που δεν χρειάζεται να γίνεται άβολο, με μπατονέτες στη μύτη και στο λαιμό και ένα αίσθημα επίθεσης. Το τεστ της γίνεται με την αναπνοή και θυμίζει το κλασικό αλκοτέστ του τρόμου. Το καλύτερο νέο, το σουρεάλ αν θες, είναι πως η ερευνήτρια η ίδια μας μπέρδεψε, καθώς για κάτι δευτερόλετα, σοκαρισμένοι πιστεύαμε πως είναι ο Εθνικός μας Σταρ. Ναι, τον Ανδρέας Ευαγγελόπουλος.

Η Πελαγία Ε. Γκούμα, είναι ερευνήτρια-καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Οχάιο και μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha για τη νέα της ανακάλυψη. Χάρη σε αυτή, μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα μπορεί κανείς να ξέρει αν έχει κορωνοϊό ή όχι. Τέλος το 15λεπτο αναμονής του self test, μαζί με όλες τις άβολες “επιθέσεις” στη μύτη και τον λαιμό μας, που μας θυμίζουν εκείνες τις θλιβερές επισκέψεις στον παιδίατρο όταν ήμασταν μικρά παιδιά. 

Η κ.Γκούμα και η ομάδα της είχαν ήδη δημιουργήσει μια τέτοια συσκευή ανίχνευσης, για τον ιό της γρίπης. Σύμφωνα με όσα είπε, πριν ακόμα γίνει πανδημία η επιδημία της Covid-19, κλήθηκε από τον Λευκό Οίκο να δημιουργήσει τον ίδιο μηχανισμό, αυτή τη φορά για τη νέα αυτή υγειονομική απειλή. Και αυτό, ευτυχώς, πήγε καλά. 

Ξέρετε κάτι; Προσπαθώ τόση ώρα να το γράψω σοβαρά όλο αυτό, αλλά δεν μπορώ να προσποιούμαι άλλο πως αυτή η γυναίκα, καλά να είναι, είναι ίδια ο Εθνικός Σταρ. Και αν είναι ο Εθνικός Σταρ; Αρχικά, που έχει εξαφανιστεί ο Ανδρέας Ευαγγελόπουλος παιδιά; Αρχίζω να πανικοβάλλομαι. 
Τέλος πάντων, πάμε στα σοβαρά. Συγχαρητήρια για το Covid test. Είναι σημαντική ανακάλυψη. Πού είναι ο Εθνικός Σταρ;