Ήταν θέμα χρόνου. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, στις απαραίτητες διευκρινίσεις για το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον που εμφανίστηκε στην Κρήτη, είπε ότι το άτομο που νοσεί είχε ελαφριά συμπτώματα μετά την άφιξή του στην Ελλάδα και ότι έκανε επί μέρες rapid test τα οποία έβγαιναν αρνητικά. Στις 29 Νοεμβρίου το rapid βγήκε θετικό, στη συνέχεια έκανε PCR το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο για Όμικρον και «τσουπ», έχουμε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα. Έτσι γίνονται αυτά. Μετά και από άλλους ελέγχους, επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί ότι όντως πρόκειται για κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Ο ίδιος βρίσκεται σε καραντίνα όπως και όλες οι επαφές του. Μέχρι τώρα, στα τεστ που τους γίνονται οι επαφές του βγαίνουν αρνητικοί στον κορονοϊό. WTF?

Οι ανακοινώσεις Πλεύρη

Ο Θάνος Πλεύρης στην εξειδίκευση των μέτρων που προχώρησε, επανέλαβε ότι γίνεται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών γιατί έπρεπε να το ακούσουμε ακόμη μια φορά για να το εμπεδώσουμε. Σε περίπτωση που ανεμβολίαστοι δεν κλείσουν το ραντεβού τους μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2021, τότε θα τους επιβάλλεται οικονομικό πέναλτι 100 ευρώ τον μήνα. Στην ουσία πρόκειται για ένα διοικητικό πρόστιμο το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ. Τα έσοδα αυτά θα πηγαίνουν σε ειδικό ταμείο για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Αχ, πόση ειρωνεία πια;

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Το ίδιο ακριβώς θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου, μετά τις γιορτές δηλαδή.

Καλά Χριστούγεννα θα κάνουμε, βρε.