Δώρα, πολλά δώρα. Τρέχεις εσύ να προλάβεις όλες αυτές τις υποχρεώσεις των γιορτών, τρέχω κι εγώ ώστε να φτάσουν όλα στην ώρα τους και στους σωστούς παραλήπτες. Μην σου τύχει να κάνεις λάθος στο δώρο που περιμένει ο Βασιλάκης -ειδικά αν είσαι ο γονιός του Βασιλάκη. Λένε ότι οι γιορτές είναι ευκαιρία για ξεκούραση και διασκέδαση -έλα πες το σε μένα. Τέτοιο ψέμα ίσως να είναι μεγαλύτερο και από το ότι φέρνω εγώ τα δώρα (μεταξύ μας αυτό). Όπως όμως εγώ θα πρέπει να δείχνω ότι είμαι αυτός που μπορεί να κάνει τη δουλειά, έτσι και εσύ στις γιορτές πρέπει να δείχνεις φρέσκος και περιποιημένος.

Και συγγνώμη που περιαυτολογώ, αλλά αν κάποιος μπορεί να σε βοηθήσει, να σε συμβουλεύσει και να σου προτείνει ελληνικά προϊόντα κατάλληλα για τη σε βάθος και πλήρη περιποίηση δέρματος, μαλλιών και γενειάδας, μάλλον εδώ που τα λέμε είμαι εγώ. Για σκέψου το: εργάζομαι σκληρά σε πολικές θερμοκρασίες, ανεβοκατεβαίνω σε σκονισμένες καμινάδες και αν θέλω κάποια στιγμή να ξαποστάσω θα το κάνω γιατί δεν νιώθω το πρόσωπό μου από το κρύο. Στο κάτω-κάτω, μιλάει η πείρα πολλών χρόνων. Όχι η δική μου, αλλά της VICAN που δημιούργησε τη σειρά προϊόντων ανδρικής περιποίησης Wise Men. Τα προϊόντα βασίζονται στις ευεργετικές ιδιότητες της φύσης, καθώς εκχυλίσματα, έλαια και εξελιγμένες φόρμουλες συμβάλλουν στην περιποίηση και τη φροντίδα της ανδρικής επιδερμίδας, των μαλλιών και της γενειάδας τους. .

Γενειάδα και μούσι

Εύκολα τα μεγαλώνεις, δύσκολα τα περιποιείσαι. Ειδικά τη γενειάδα που τη νιώθεις να κρυσταλλώνει καθώς σέρνουν το έλκηθρο οι τάρανδοι. Αν οι ενήλικες άνδρες μού έγραφαν γράμμα, είμαι βέβαιος ότι θα μου ζητούσαν κάτι για την περιποιηθούν γενειάδα ή μούσι. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να περιμένουν εμένα. Μπορούν απλώς να επισκεφθούν το πλησιέστερο φαρμακείο και να προμηθευτούν το Wise Men Beard Oil. Ξηρό λαδάκι το οποίο μαλακώνει και δίνει λάμψη στο μούσι χωρίς να το κάνει να δείχνει λιπαρό. «Και πώς το καταφέρνει αυτό, ρε Βασίλη;», θα ρωτήσεις. Η απάντηση βρίσκεται στον άχαστο συνδυασμό της βιταμίνης Ε, που χτίζει και επανορθώνει τους ιστούς χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση, με διάφορα έλαια, ο οποίος προσφέρει άμεση ενυδάτωση τόσο στην επιδερμίδα, όσο και στην τρίχα. Argan oil για θρέψη της επιδερμίδας και της τρίχας θα βρεις. Jojoba oil πλούσιο σε βιταμίνη Ε για λάμψη και ενυδάτωση επίσης θα βρεις. Τέλος θα βρεις και αμυγδαλέλαιο με τα πολλά θρεπτικά του συστατικά αλλά και τη δράση του κατά της εμφάνισης ρυτίδων και κηλίδων. 

Για να δεις τη διαφορά αρκούν 3-4 σταγόνες. Τις απλώνεις στις παλάμες σου και κάνεις απαλό μασάζ σε στεγνό και καθαρό μούσι από τη ρίζα ως την άκρη της τρίχας. Συγγνώμη, αλλά πώς νομίζεις ότι διατηρώ τόσο λαμπερή την λευκή μου γενειάδα. Και επειδή το δέρμα μου είναι ευαίσθητο, το Wise Men Beard Oil είναι δερματολογικά ελεγμένο και η κατά 97% φυσικής προέλευσης σύστασή του είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος. Την Πρωτοχρονιά επιλέγω συνήθως το άρωμα spicy με νότες κάρδαμου και bitter orange. Φέτος όμως λέω να επιλέξω και το εξίσου υπέροχο fresh με νότες musk και σανταλόξυλου.

Αν πάλι χρειάζομαι άμεση περιποίηση ή αν απλώς εσύ είσαι τύπος που δεν προτιμάς τα λαδάκια, υπάρχει και το Wise Men Beard Jelly Oil. Πρόκειται για λάδι σε μορφή gel που προστατεύει, τιθασεύει και μαλακώνει τα γένια και τα μαλλιά. Διαθέτει εξελιγμένη velvet touch formula που απλώνεται εξίσου εύκολα όσο εγώ κουμαντάρω τους τάρανδους και απορροφάται γρήγορα -σε εκείνα τα ύψη, ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός σου, όλα πρέπει να γίνουν γρήγορα. Με το Wise Men Beard Jelly Oil απολαμβάνεις για ώρες αίσθηση απαλότητας σε δύο διαφορετικά αρώματα, spicy και fresh.

Μαλλιά και γένια

Ναι, φουράω σκούφο. Σε αντίθεση όμως με ό,τι πιθανόν να πιστεύει ο πολύς κόσμος, από κάτω κρύβεται πολύ και πλούσιο μαλλί, το οποίο όπως εσύ θες τα δώρα σου κάθε χρόνo, έτσι και εκείνο χρειάζεται περιποίηση, βαθύ καθαρισμό  και ενυδάτωση και ενδυνάμωση -και όλα αυτά όχι μία φορά το χρόνο, αλλά πολύ πιο τακτικά. Η λύση ακούει στο όνομα Wise Men Beard & Hair Shampoo, στο σαμπουάν της σειράς Wise Men της VICAN για τα μούσια και τα μαλλιά, το οποίο διαθέτει 96% συστατικά φυσικής προέλευσης και προσφέρει άμεση φροντίδα και αναζωογόνηση και σε προστατεύει από την καθημερινή φυσική ή χημική καταπόνηση. 

Στη σύνθεσή του εκτός από Argan oil, Jojoba oil για τα οποία σου μίλησα παραπάνω, θα βρεις και πρωτεΐνες σιταριού για τόνωση και ενυδάτωση της τρίχας ώστε να συγκρατεί τα αποθέματα υγρασίας στα φυσιολογικά επίπδα, αλλά και εκχύλισμα σταφυλιού που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά, πολυφαινόλες και βιταμίνες Α, Β1, Β2 και Β6.

Αν δουλεύει, λοιπόν, για εμένα που κυκλοφορώ κυρίως όταν έχει πολύ κρύο ή όταν χιονίζει, τότε θα κάνει και για σένα. Πίστεψε με.

Περιποίηση προσώπου

Στη δουλειά μου θέτω κάποιους κανόνες. Κάθε παιδί μπορεί να μου ζητήσει ένα δώρο. Ναι γνωρίζω, πολλές φορές τα παιδιά επιθυμούν περισσότερα από ένα και δυσκολεύονται να κάνουν την τελική επιλογή τους, όμως δεν μπορεί να συμβεί διαφορετικά. Στο κάτω-κάτω, ο Άγιος Βασίλης είμαι, όχι η VICAN που δημιούργησε το απόλυτο ανδρικό προϊόν 3 σε 1, το Wise Men All in One Face Cream. Για σημείωσε: After Shave, ενυδατική και αντιρυτιδική σε συσκευασία ενός μπουκαλιού airless για καθημερινή χρήση πρωί και βράδυ. Ξέρεις, μου θυμίζει εκείνο το σπίτι που για να με περιποιηθούν είχαν αφήσει στο πιάτο και μελομακάρονα και κουραμπιέδες και δίπλες -τι άλλο να ζητούσα; 

Γιατί στο προτείνω; Διότι αυτό που δεν γνωρίζεις και ήρθε η στιγμή να σου αποκαλύψω είναι ότι αυτή τη γενειάδα που βλέπεις δεν την έχω όλο το χρόνο. Ξυρίζομαι και εγώ και μετά το ξύρισμα χρησιμοποιώ αυτή την κρέμα για ενυδατωμένη, ξεκούραστη και πιο ανθεκτική ανδρική επιδερμίδα. Απορροφάται γρήγορα, δεν αφήνει λιπαρότητα και έχει υπέροχο άρωμα κέδρου. 

Στη σύνθεσή της (κατά 90,54% από συστατικά φυσικής προέλευσης) θα βρεις αλόη, γλυκερίνη και υαλουρονικό (για βαθιά ενυδάτωση), αλλά και ρόδι και  κολλαγόνο (για ισχυρή αντιγηραντική δράση). Το σύμπλεγμα CellActive® Men (Tαυρίνη, Siberian Ginseng, ECB factor) που περιέχει, προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση στο ανδρικό δέρμα, προστατεύει τα κύτταρα από στρεσογόνους παράγοντες και τις απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας, ενώ συμβάλλει στη γρήγορη ανάπλαση των μικροκοψιμάτων που δημιουργούνται από το καθημερινό ξύρισμα. Όσο και αν ψάξεις στο σάκο μου, καλύτερο δώρο από αυτό δεν θα βρεις.

Φυσικά, η σειρά προϊόντων Wise Men της VICAN περιλαμβάνει κι άλλα προϊόντα, όπως το shower gel για αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας από την πρώτη στιγμή. Το After-Shave Body Lotion, λοσίον σώματος που συμβάλλει στην ενυδάτωση και καταπράυνση της επιδερμίδας. Τα μαντηλάκια καθαρισμού για τη γενειάδα, τα  Beard Wipes, απολύτως απαραίτητα σε όλους όσοι έχουμε μούσι. Την αντιηλιακή, καταπραϋντική και προστατευτική κρέμα για το δέρμα της κεφαλής Bald Head 3 in 1 Care Cream, αλλά και πολλά ακόμα προϊόντα που μπορείς να ανακαλύψεις στη σειρά Wise Men.