Ο Κάνιε Γουέστ αφιέρωσε την τελευταία του κυριακάτικη λειτουργία στον επί χρόνια φίλο του Βίρτζιλ Άμπλοχ. Ο Άμπλοχ, σχεδιαστής μόδας και καλλιτεχνικός διευθυντής της Louis Vuitton Homme, πέθανε χθες, Κυριακή, σε ηλικία 41 ετών βυθίζοντας στη θλίψη τον κόσμο της μόδας.

Ο ίδιος, αν και γνώριζε ότι πάσχει από καρκίνο από το 2019, επέλεξε να μην δημοσιοποιήσει τη δύσκολη μάχη που έδινε. Υποβλήθηκε σε πολυάριθμες δύσκολες θεραπείες τη στιγμή που δούλευε ασταμάτητα, διευθύνοντας ολλά σημαντικά ιδρύματα που καλύπτουν τη μόδα, την τέχνη και τον πολιτισμό.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @virgilabloh

Την είδηση του θανάτου επιβεβαίωσε τόσο η οικογένειά του μέσα από τον λογαριασμό του σχεδιαστή στο Instagram, όσο και ο όμιλος LVMH. Στον λογαριασμό του, μάλιστα, διαβάζουμε πως o Άμπλοχ έδινε για περισσότερα από δύο χρόνια μάχη με τον καρκίνο, παλεύοντας γενναία με μια σπάνια, επιθετική μορφή, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα.

Ώρες αφότου η οικογένεια του Άμπλοχ ανακοίνωσε τον πρόωρο θάνατό του, ο Γουέστ ενημέρωσε το μήνυμα που εμφανίζεται κάτω από το κανάλι του, γράφοντας «Στη μνήμη του Virgil Abloh, του δημιουργικού διευθυντή της Donda».

Ο Κάνιε Γουεστ αφιέρωσε μια «πειραγμένη» εκδοχή της τελευταίας επιτυχίας της Αντέλ, Easy on Me στον Άμπλοχ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, αλλάζοντας μερικούς στίχους. Το αποτέλεσμα, ανατριχιαστικό: