Οι δημόσιες στιγμές ντροπής δεν είναι εθνικό μας σπορ. Μια ρεπόρτερστην Ιταλία δέχτηκε κάτι παραπάνω από σεξουαλική παρενόχληση, live, όσο έκανε ρεπορτάζ έξω από το γήπεδο. Hαστυνομία, διερευνά ήδη το περιστατικό. 

Συγκεκριμένα, η Greta Beccaglia δέχτηκε στον αέρα ένα σεξιστικό, χαρακτηριστικό χτύπημα στο πίσω μέρος του σώματός της, από ποδοσφαιρόφιλο, ο οποίος περνούσε εκείνη τη στιγμή πίσω της. Λίγο μετά το χτύπημα, η δημοσιογράφος άκουσε και μερικές χυδαίες φράσεις να της απευθύνονται, σεξουαλικού περιεχομένου. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε μεταφραστικές λεπτομέρειες, αρκεί να αναφέρουμε πως είναι κάτι παραπάνω από ντροπιαστικές. Ιδιαίτερα όταν ακούγονται στην τηλεόραση, λίγες μέρες μετά την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. 

https://twitter.com/BeccagliaGreta?ref_src=twsrc%5Etfw

Η Beccaglia, εμφανώς σοκαρισμένη, φαίνεται στο βίντεο να κουνά το δάχτυλό της στον “άντρακλα” που θεώρησε καλή ιδέα να τη μεταχειριστεί έτσι, λέγοντας του “συγγνώμη, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό”. Λίγο αργότερα, δέχτηκε και χυδαίες βρισιές μαζί με χειρονομίες. Γιατί η ντροπή δεν παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση δημοσιότητας, δυστυχώς. 

Το περιστατικό μεταδόθηκε live στο κανάλι Toscana TV, ακριβώς μετά την ήττα της Fiorentina από την Empoli το Σάββατο 27 Νοεμβρίου. Όπως είναι λογικό, το περιστατικό έχει προκαλέσει ένα ολόκληρο κίνημα υποστήριξης στη ρεπόρτερ, αλλά και μια ανησυχία ακόμα και εκ μέρους των ποδοσφαιρικών οργανώσεων.