*Για αρχή, να πούμε πως ναι, στην κεντρική φωτογραφία βλέπουμε τον Νιουτ Σκαμάντερ να κόβει βόλτες στο Χόγκουαρτς.

Το franchise του «Χάρι Πότερ», είναι ένα από τα καλύτερα και πιο επιτυχημένα όλων των εποχών. Οι θαυμαστές του, πολλές φορές μαζί με τις οικογένειές τους, περνούν συνήθως τα Χριστούγεννα βλέποντας ξανά τις μαγικές του ταινίες και διαβάζοντας τα βιβλία της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Μας κάνει εντύπωση κάτι τέτοιο; Όχι, απολύτως καμία, αφού απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους.

Οι «Potterheads», όπως είναι γνωστοί οι φίλοι του Χάρι Πότερ, υπερηφανεύονται για τις γνώσεις τους, λέγοντας πως γνωρίζουν κάθε μικρή λεπτομέρεια των ταινιών, κάτι που μπορεί να είναι αλήθεια αν σκεφτούμε πόσες φορές τις έχουμε παρακολουθήσει και εμείς οι ίδιοι. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα βιβλία.

Κάποιες φορές, όμως, είναι δύσκολο για όλους να παρατηρήσουν μία λεπτομέρεια λόογω της ταχύτητας και έτσι είναι εύκολο να χάσουμε κάτι, ακόμα και αν αυτό βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας. Εδώ, λοιπόν, θα σας παρουσιάσουμε 10 μαγικές λεπτομέρειες που μπορεί να χάσατε από τις ταινίες Χάρι Πότερ. Από τον Ντόμπι και την εμφάνιση του “A Brief History of Time” του Στίβεν Χόκινγκ, μέχρι στο “The Prisoner of Azkaban”. Δεν υπάρχει περίπτωση, σίγουρα θα υπάρχουν πράγματα που δεν έχετε προσέξει ποτέ.Ο Ντόμπι εμφανίζεται, έστω και για λίγο, στο Κύπελλο της Φωτιάς.

Ναι, ναι, στο Κύπελλο της Φωτιάς βλέπουμε τους Κλήρους του Θανάτου.

Τι κάνει εκεί ο καθηγητής Σλάγκχορν. πριν την μάχη του Χόγκουαρτς; Πίνει το γνωστό Felix Felicis.

Αν σας θύμισε κάτι αυτός ο χορός, είναι γιατί είδαμε το Μακαρένα.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης ταινίας, βλέπουμε την Ναγκίνι ή τουλάχιστον, ένα μέρος της.

Αντί για Βόλντερμορτ, στο τέλος της πρώτης ταινίας, βλέπουμε το “He Who Must Not Be Named”.

 Τι είχε ξεχάσει τελικά ο Νέβιλ σε αυτή τη σκηνή; Τον μανδύα του.

Κι όμως, στην τρίτη ταινία, ο τύπος στο πανδοχείο διαβάζει Στίβεν Χόκινγκ.

Η καθηγήτρια ΜακΓκόναγκαλ έπαιζε κούιντις και μάλιστα καλό.

 

Μήπως σας λέει κάτι αυτή η φωτογραφία στο δωμάτιο του μικρού Τομ Ριντλ;