Μερικές φορές το μυστικό κρύβεται στην απλότητα. Η καλλιτέχνιδα του The New YorkerOlivia de Recat, έφτιαξε κάποια εξαιρετικά μινιμαλιστικά σκίτσα με τα οποία προσπάθησε να απεικονίσει την πορεία των βασικών μας ανθρώπινων σχέσεων μέσα από παράλληλες γραμμές. Με λίγα λόγια, θα συμφωνήσεις, θα χαμογελάσεις, θα ταυτιστείς, αλλά και θα κλάψεις κιόλας. 

Η ίδια, μιλώντας στο Bored Panda, ανέφερε με τα σκίτσα αυτά θέλησε να ασχοληθεί με αυτή την ιδέα του να γατζωνόμαστε από σχέσεις και ανθρώπους. Παρομοιάζοντας κάθε σχέση με τον χορό, είπε πως “κάθε σχέση αποτελείται από δυο ζωές, ανεξάρτητες που κινούνται με δική τους θέληση. Οπότε, στην πραγματικότητα, δεν μπορείς να πιέσεις την εγγύτητα μεταξύ δυο ατόμων. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι εκεί για όσους αγαπάς όταν σε χρειάζονται και το αντίστροφο. Αυτό ίσως να είναι και ο λ΄γοος που η γραμμή για τον γονιό ήταν σαν γροθιά στο στομάχι για τόσο πολλούς ανθρώπους. 
Πράγματι, οι γραμμές για τον γονιό και τον σκύλο είναι οι πιο σκληρές. Για λόγους που θα καταλάβεις και μόνος σου, προβοκάτορα. Αλλά όπως ανέφερε και η ίδια η καλλιτέχνιδα, οι σχέσεις είναι διαφορετικές. Ειδικά οι φιλικές και ερωτικές. Όταν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, είσαι ψύχραιμος απέναντι σε αυτές τις “γραμμές”. 

Δες παρακάτω τα σκίτσα που αντικατοπτρίζουν την πορεία των σχέσεών μας και ταυτίσου με την ησυχία σου.