Η πρώτη επίσημη και καταγεγραμμένη χρήση του όρου «Black Friday» δεν χρησιμοποιήθηκε για να πειστεί κάποιος να ψωνίσει την περίοδο λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά για μία χρηματοπιστωτική κρίση. Για την ακρίβεια, πρέπει να γυρίσουμε πίσω στις 24 Σεπτεμβρίου του 1869 και την συντριβή της αμερικανικής αγοράς χρυσού. 

Δύο όχι και τόσο τυχεροί χρηματοδότες της Wall Street, οι Τζέι Γκουλντ και Τζιμ Φισκ, συνεργάστηκαν για να αγοράσουν όσο περισσότερο χρυσό μπορούσαν, ελπίζοντας έτσι να οδηγήσουν την τιμή στα ύψη και στη συνέχεια να το πουλήσουν. Την Παρασκευή του Σεπτεμβρίου, όλα στράβωσαν, η χρηματιστηριακή αγορά έφτασε στον πάτο και χρεοκόπησαν όλοι, από τους βαρόνους της Wall Street έως τους αγρότες. Δεν πήγε και πολύ καλά αυτό.

Σήμερα όλα είναι διαφορετικά. Κάθε Black Friday ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους, επισκέπτεται μαγαζιά και περνάει ώρες στο κινητό του για να βρει την καλύτερη και πιο οικονομική ευκαιρία. Ε, ευκαιρίες δίνουν και οι Τελεταί Μπούκουρας και από το πρωί, έχουν ξεκινήσει ένα πάρτι θανάτου με απίθανες προσφορές και έξτρα ιδιαίτερη μεταχείριση με «δύο μέτρα κάτω»