Το Squid Game οδήγησε σε θάνατο στην πραγματική ζωή, άντρα στη Νότια Κορέα. Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες από το Radio Free Asia και το Variety, ένας άντρας καταδικάστηκε σε θάνατο αφού πιάστηκε να κλέβει αντίγραφα του Squid Game, στη Βόρεια Κορέα. Οι αρχές φαίνεται να ανακάλυψαν πως ένας αριθμός μαθητών Λυκείου είχε δει τη σειρά και κάπως έτσι οδηγήθηκαν στο άντρα.

Ο ίδιος είχε κλέψει αντίγραφα της σειράς με USB από την Κίνα, όπου η σειρά επιβίωσης προβάλλεται κανονικά. Βέβαια, ποτέ δεν κέρδισε δημοφιλία, μιας και μπορούσε να την κατεβάσει κανείς μόνο από πειρατικά sites.

Οι λεπτομέρειες του Radio Free Asia αναφέρουν πως η καταδίκη του άντρα θα πραγματοποιηθεί από εκτελεστικό απόσπασμα. Στο μεταξύ, ένας μαθητής που αγόρασε ένα USB επίσης καταδικάστηκε σε θάνατο, ενώ άλλοι έξι μαθητές που απλώς παρακολούθησαν τη σειρά, τιμωρήθηκαν με καταναγκαστικά έργα για πέντε χρόνια. Δεν τελειώνει εδώ η υπόθεση. Καθηγητές και διευθυντές σχολείων απολύθηκαν, ενώ δεν αποκλείεται να έρθουν αντιμέτωποι με εξορισμό, για εργασία σε απομακρυσμένα ορυχεία.

«Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα όταν ένας μαθητής λυκείου αγόρασε κρυφά μια μονάδα USB που περιείχε το νοτιοκορεατικό Squid Game και το παρακολούθησε με έναν από τους καλύτερους φίλους του στην τάξη», ανέφερε στο RFA μια πηγή από τις αστυνομικές αρχές στην επαρχία North Hamgyong. «Ο φίλος το είπε σε αρκετούς άλλους μαθητές, που ενδιαφέρθηκαν, και μοιράστηκαν το USB. Συνελήφθησαν από τους λογοκριτές… που είχαν λάβει μια πληροφορία», συνέχισε.

Την περασμένη χρονιά, ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε αυστηρότερες τιμωρίες για την κατοχή βίντεο που παράγονται στη Νότια Κορέα, ως μέτρο ενάντια στις εξωτερικές πολιτιστικές επιρροές, μεταξύ των οποίων και τα στενά τζιν. Νωρίτερα φέτος, χαρακτήρισε την K-pop «κακό καρκίνο», καταγγέλοντάς τη.

Σε κάθε περίπτωση, κάπου μέσα μας, ευχόμαστε να μην ισχύει όλο αυτό.