Ο Δεκέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για binge-watching. Ατελείωτοι μαραθώνιοι των νέων σεζόν αγαπημένων σου σειρών ή κατανάλωση μίνι σειρών σε ένα ΣΚ με πιτζάμες και ζεστή σοκολάτα. Η Nova ξέρει τι σημαίνει ποιοτική τηλεόραση και φέρνει τέσσερις νέες σειρές που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό τηλεθεατή.

La Fortuna

Αμερικανικο-ισπανική συμπαραγωγή σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλεχάντρο Αμενάμπαρ έξι επεισοδίων. Η Λα Φορτούνα, ένα ισπανικό πλοίο που ανατινάχθηκε από τους Βρετανούς το 1805, ήταν γνωστό ότι μετάφερε χρυσό που συγκεντρώθηκε σε όλη τη Νότια Αμερική για την χρηματοδότηση του ισπανικού αγώνα. Ο Wild ( ο Στάνλεϊ Τούτσι στο ρόλο του ιδιοκτήτη της Atlantis Underwater Searching) και το πλήρωμα του ισχυρίζονται ότι το βρήκαν τυχαία. Τώρα, όμως, η ισπανική κυβέρνηση το θέλει πίσω.

Ο Αμεναμπάρ έχει βασίσει το σενάριο σε ένα ισπανικό graphic novel που ονομάζεται El Tesoro del Cisne Negro. Αυτό βασίστηκε με τη σειρά του στην πραγματική ιστορία της ισπανικής φρεγάτας, Nuestra Senora de las Mercedes που βυθίστηκε το 1804 από το βρετανικό ναυτικό και ανασύρθηκε από μια εταιρεία από Φλόριντα με την επωνυμία Odysseus Marine Exploration το 2007. Η ισπανική κυβέρνηση διεξήγαγε μια σειρά από νομικές μάχες για αρκετά χρόνια για να ανακτήσει τα 600.000 νομίσματα, τα οποία εκείνη την εποχή εκτιμάται ότι άξιζαν 500.000 δολάρια.

Μια ιστορία για τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς με τα μεγαλύτερα ονόματα της Ισπανίας. Τα γυρίσματα έγιναν σε 50 τοποθεσίες. Υπερπαραγωγή.

Ridley Road

Το βρετανικό τηλεοπτικό δράμα τεσσάρων επεισοδίων που έκανε πρεμιέρα στο BBC One στις 3 Οκτωβρίου 2021 με θέμα την εβραϊκή Αντίσταση στον βρετανικό φασισμό τη δεκαετία του 1960. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία για την αντιφασιστική Ομάδα 62 του East End. Στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1960, η Βίβιαν, μια νεαρή Εβραία κομμώτρια ανακαλύπτει την Ομάδα 62, ένα υπόγειο κίνημα συλλογής πληροφοριών που προσπαθεί να σταματήσει την άνοδο της ακροδεξιάς.

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Jo Bloom toy 2014 που προσάρμοσε για την μικρή οθόνη από τη συγγραφέα και ηθοποιό Sarah Solemani. Η άνοδος του νεοφασισμού δεν ανήκει στο μακρινό παρελθόν. Κι αυτή η σειρά βρήκε την κατάλληλη στιγμή να διηγηθεί την ιστορία του.

Alex Rider S2

Ο Άλεξ, ο έφηβος που έχει εν αγνοία του εκπαιδευτεί από νεαρή ηλικία να γίνει ο καλύτερος κατάσκοπος, επιστρέφει. Ο Otto Farrant προσπαθεί απεγνωσμένα να επιστρέψει σε μια κανονική ζωή. Όταν όμως ο πατέρας της φίλης της Σαμπίνα, ο δημοσιογράφος Ed Pleasance,  δέχεται επίθεση από τον Yassen Gregorovich, αναγκάζεται να επιστρέψει στον κόσμο της κατασκοπείας και αντιμετωπίζει τον δισεκατομμυριούχο Damian Cray (Toby Sthephens). Ο Άλεξ εξακολουθεί να παλεύει με το τραύμα από τα γεγονότα στο Point Blanc.

Με τη βοήθεια του κηδεμόνα του Τζακ και του έμπιστου φίλου του Τομ, ο Άλεξ πρέπει να ξετυλίξει το απειλητικό αίνιγμα και η απάντηση είναι κλειδωμένη στο τελευταίο προϊόν του Cray, το βιντεοπαιχνίδι που έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, το Feathered Serpent.

Gomorrah S5

Iταλική αστυνομική δραματική τηλεοπτική σειρά που δημιουργήθηκε από τον Roberto Saviano για το Sky Atlantic. Η τελευταία σεζόν του Gomorrah είναι ένας συγκινητικός αποχαιρετισμός στη ναπολιτάνικη τηλεοπτική σειρά. Πρόκειται για πιο διάσημο εξαγώγιμο τηλεοπτικό προϊόν της Ιταλίας. Έχει πουληθεί σε 190 χώρες παγκοσμίως.

Γυρίστηκε στη Νάπολη, τη Ρώμη και τη Ρίγα της Λετονίας. Και δείχνει το αφεντικό της μαφίας Gennaro “Genny” Savastano  που αναγκάστηκε να κρυφτεί σε καταφύγιο στο τέλος της τέταρτης σεζόν, να αναμετράται με τον Ciro Di Marzio. Αναπόφευκτα θα χυθεί αίμα.  

Όλες τις παραπάνω σειρές  μπορείς να τις απολαύσεις στη νέα πλατφόρμα ΕΟΝ από τη Nova. Η ΕΟΝ φέρνει τη νέα εποχή στην τηλεόραση, με συναρπαστικό live περιεχόμενο, περισσότερες από 2300 ταινίες και επεισόδια σειρών, πάνω από 3000 αγώνες και πρεμιέρες από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο. Και ο κάθε θεατής μπορεί να ξεκινήσει από την αρχή κάθε επεισόδιο, να γυρίσει προς τα πίσω ή να το διακόψει και να συνεχίσει την παρακολούθηση αργότερα με Catch up 7 ημερών, σε οποιαδήποτε συσκευή και με προηγμένες συναρπαστικές δυνατότητες. Με την EON μπορείς να παρακολουθήσεις το αγαπημένο σου περιεχόμενο, με τον τρόπο που σου αρέσει – όπου κι αν βρίσκεσαι.