2021 και δεκάδες γυναικοκτονίες μετά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης φαίνεται να μη θέλουν να σταματήσουν να αναπαράγουν μισογυνιστικό, κακοποιητικό, στα όρια της χυδαιότητας λόγο. 2021 και δεκάδες γυναικοκτονίες μετά, η εφημερίδα “Ελευθερία” της Λάρισας θεώρησε πρώτον, αστείο και δεύτερον, καλή ιδέα να δημοσιεύσει ένα ας το πούμε ανέκδοτο το οποίο προάγει την κακοποίηση ζώων και τις γυναικοκτονίες. Όλα αυτά στις ίδιες γραμμές, στην ίδια σελίδα, εξισώνοντας άτυπα και τις δυο αυτές εγκληματικές ενέργειες κάτω από την ομπρέλα “χιούμορ για νταήδες”. 

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook μια φωτογραφία του αστείου αυτού και αν κάτι νιώσαμε είναι ντροπή. 

“Αυτό το πράγμα δημοσιεύθηκε σε ελληνική εφημερίδα. Όπως σημείωσε ένας φίλος, δημοσιεύθηκε στην “Ελευθερία” της Λάρισας, ένα φύλλο με πολυάριθμο αναγνωστικό κοινό. Αυτό το πράγμα. Και με ρωτάς ύστερα, πόσα χρόνια πίσω απ’ τον ήλιο είμαστε”, έγραψε ο ίδιος στη λεζάντα. 
 
Το “αστείο” αυτό, που με ελάχιστη διάθεση να εξηγήσουμε προσπαθεί να προωθήσει το με το χιούμορ, τι ακριβώς; Πώς ένας πολύ βαρύς άντρας “θερίζει” ό,τι τον ενοχλεί; Και πως πυροβολώντας το άλογό του, δίνει ένα καλό μάθημα στη γυναίκα του, η οποία φοβούμενη, δεν ξαναμιλάει για να σώσει τη ζωή της; Αδυνατούμε να πιστέψουμε πως κάποιος αφενός πρότεινε κάτι τέτοιο και αφετέρου πως “πέρασε” από την αρχισυνταξία της όποιας εφημερίδας. 
Σύμφωνα με έρευνα του κ.Ξανθάκη, η δημοσίευση έγινε στην “Ελευθερία” στις 18 Νοεμβρίου στη στήλη “Ψιθυριστά και… άλλα”.

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά διαπιστώνουμε πως έχοντας θέσει ως κέντρο μας την Αθήνα, ξεχνάμε να δούμε τι γίνεται στην επαρχία. Πόσα τέτοια “αστειάκια” με άκρως κακοποιητικό υπόβαθρο έχουν περάσει στα ψιλά γράμματα εφημερίδων και εντύπων; Πόσοι άνθρωποι βρέθηκαν να γελούν με αυτά και κυρίως, πόσες γυναίκες ένιωσαν το στομάχι τους να σφίγγεται διαβάζοντάς τα ή ακούγοντάς τα από ανίδεους “νταήδες” που έπειτα αναρωτιούνται “πού ακριβώς είναι χρήσιμος ο φεμινισμός σήμερα”; Πόσοι άνθρωποι έχουν τέτοιες σκέψεις και για τη θανάτωση των ζώων; 

Αυτά δεν λέγονται ούτε ψιθυριστά. Ας ενημερώσει κάποιος τους υπευθύνους του εντύπου.