Τι έλειπε από τον ελληνικό πολιτικό κόσμο; Μη μου αρχίσεις τώρα τις σοβαρές απαντήσεις, τύπου ιδεολογία, ατζέντα, συνέπεια. Όχι. Αυτό που έλειπε ήταν η ίδρυση κόμματος από τον Στέφανο Χίο. Λίγος ακόμα σουρεαλισμός δεν θα μας σκοτώσει. Σωστά; Ιδέα δεν έχουμε, πάντως, ο δημοσιογράφος ανακοίνωσε πως ιδρύει τη «Λαϊκή Δεξιά Πατριωτική Κίνηση».

Σε άλλα νέα, ο Στέφανος Χίος, με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως θα κατέβει υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές με τη «Λαϊκή Δεξιά Πατριωτική Κίνηση». Σε ποιον από τους τρεις επιθετικούς προσδιορισμούς έχεις μείνει, να σε βοηθήσουμε;

Στη σουρεάλ συνέχεια αυτού του νέου, να αναφέρουμε πως ο ίδιος σημείωσε πως πρόκειται για μια προσπάθεια «συσπείρωσης Ελλήνων πατριωτών», ενώ στη συνέχεια το μενού είχε λίγα χαλαρά μπινελίκια, αφιερωμένα στο ήδη υπάρχον πολιτικό δυναμικό της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα:

«Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί ή πολιτικάντηδες του σάπιου καθεστώτος του κοινοβουλίου. Του καθεστώτος που καταδυναστεύει τον λαό που έχει δημιουργήσει φασιστικούς πυρήνες που επεκτείνονται στην κοινωνία και γίνονται καρκινογόνο απόστημα που διχάζει τον λαό και βάζει ανθρώπους στο περιθώριο επειδή έτσι γουστάρει η φαμίλια του Μητσοτάκη. Εμείς δεν ήμαστε από σόγια».

Ο Χίος επιπλέον δήλωσε πως ο καταστατικός στόχος θα είναι να ξεβρωμίσει η χώρα από τους κλέφτες και τους παλιανθρώπους της εξουσίας», επειδή «οι Έλληνες απαιτούν Δικαιοσύνη, Εργασία, Εθνική Αξιοπρέπεια και Υπερηφάνεια», συνεχίζοντας:

«Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γνωστοποιηθούν τα άτομα που θα στελεχώσουν το εγχείρημα, οι οποίοι θα είναι επαγγελματίες και όχι τεμπέληδες με καθαρό ποινικό μητρώο που αντιτίθενται στον κοινοβουλευτισμό όπως είναι σήμερα».

Θα το πιούμε και αυτό το πικρό ποτήρι; Δεν έχουμε ιδέα. Αφού σε ενημερώσαμε, τώρα χρειαζόμαστε λίγο αλκοόλ. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.