Ο μεγάλος σκηνοθέτης, ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς όλων των εποχών, έχει γενέθλια σήμερα. Ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο άνθρωπος πίσω από το Raging Bull, το Taxi Driver, τον Τελευταίο Πειρασμό, το Goodfellas, το Gangs of New York, το The Wolf of Wall Street και το Irishman, έκλεισε σήμερα τα 79 χρόνια ζωής και δημιουργίας και δεν υπήρχε περίπτωση να μην του αφιερώσουμε μερικές γραμμές. 

Μόνο που αποφασίσαμε να μην γράψουμε ένα ακόμα κείμενο για τη σημαντικότητά του και τον ρόλο του στον παγκόσμιο κινηματογράφο. Αντί γι’ αυτό, λοιπόν, εστιάσαμε στις φορές που έπιασε τη χώρα μας στο στόμα του, σχολιάζοντας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο την επικαιρότητα και την κάπως περίεργη καθημερινότητα της Ελλάδας.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε έχει μιλήσει μέσα στα χρόνια για τους Έλληνες, τη Χούντα, τους αγαπημένους του συγγραφείς, τους ηθοποιούς που θα ήθελε να συνεργαστεί, τις αγαπημένες του τηλεοπτικές σειρές αλλά και τις κάπως ανούσιες τηλεοπτικές κόντρες. Πόση αλήθεια με τον Μάρτιν Σκορσέζε αντέχεις;