Μερικές φορές -τις περισσότερες μάλλον- παρασυρόμαστε τόσο πολύ από μια ταινία που ένας ιπτάμενος άνθρωπος, ένας μάγος ή οι εξωγήινοι που μιλάνε μεταξύ τους σαν να μην τρέχει τίποτα, δεν μας φαίνονται καθόλου περίεργοι. Αυτό πάει να πει ότι οι σκηνοθέτες έχουν κάνει τη δουλειά τους σωστά και ότι εμείς έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε για λίγο από τον πραγματικό κόσμο και να μπούμε στον δικό τους, ο οποίος είναι συνήθως ιδανικός και σίγουρα πιο εντυπωσιακός από τον δικό μας.
 
Όλοι ξέρουμε όμως ότι οι ταινίες βασίζονται σε ένα ψέμα και ότι τίποτα δεν είναι αληθινό. Άρτον και θεάματα θέλει ο κόσμος, είναι γνωστό αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η φράση μας ακολουθεί από τα αρχαία χρόνια. Οι αγαπημένες σου ταινίες, λοιπόν, αυτές που σε έχουν καθηλώσει στον καναπέ σου ακόμα και για τέσσερις σερί ώρες (Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, extended scenes) στην πραγματικότητα είναι μια προσπάθεια πολλών ανθρώπων που δούλεψαν σκληρά -μαζί και τα ειδικά εφέ- για να σου δώσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό, τίποτα άλλο. 
 
Βέβαια, το να δημιουργείς νέους κόσμους είναι πιο δύσκολο από ό,τι ακούγεται. Για όσους ενδιαφέρονται, τα περισσότερα τα DVD των ταινιών (ποιος βλέπει DVD πια;) διαθέτουν και διάφορα μικρά βίντεο από τα παρασκήνια. Γιατί βρισκόμαστε στην εποχή του ίντερνετ όμως, δεν θα σε κουράσουμε με τα βίντεο από τα DVD. Σου έχουμε έτοιμες και με τη σειρά διάφορες φωτογραφίες από γνωστές ταινίες που ίσως κλέψουν λίγη από τη μαγεία που κάποτε μας χάρισαν.
 
Star Wars – Βάλε ένα στρώμα μην πέσει και χτυπήσει ο άνθρωπος


 
Inception – Όλα ήταν ένα green screen παιδιά


 
Τιτανικός – Το πλοίο ήταν μισό πριν καν βυθιστεί


 
Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών – Έλα, εντάξει, γεια


 
Χόμπιτ – Κοκορέτσι με νάνους


 
Χάρι Πότερ – Δεν είχε και τόσους μαθητές στο Χόγκουαρτς τελικά


 
Jaws – Δεν είναι και τόσο επικίνδυνος ο καρχαρίας δηλαδή


 
Matrix – Ήταν ένα ψέμα