Η έκρηξη στο Τσέρνομπιλ αποτελεί έναν από τους σύγχρονους λόγους που μπορούν να σε κάνουν να ανατριχιάσεις στο άκουσμα μιας λέξης. Πάνω από 30 μετά, η περιοχή γύρω από αυτό είναι μη κατοικήσιμη και η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι έτσι για τα επόμενα 24.000 χρόνια.

Η σχετικά πρόσφατη ομώνυμη σειρά, αναζωπύρωσε εκ νέου την εμμονή μας και την αμηχανία γύρω από αυτό, μας έκανε να ρωτήσουμε ανθρώπους στον κύκλο μας που το θυμούνται πώς ακριβώς επικοινωνήθηκε από το κοινό και μας έκανε να καταλάβουμε μια και καλή τη βγαλμένη από την κόλαση σχεδόν δύναμη της πυρηνικής ενέργειας, στα χειρότερά της. 

Ο Andy Schwetz αποφάσισε να εξερευνήσει το Τσέρνομπιλ, αρκετά χρόνια μετά την έκρηξη, προσφέροντας στον χαοτικό κόσμο του ίντερνετ απόκοσμες εικόνες από ένα χειρότερο σενάριο που εκπλήρωσε την τραγική πραγμάτωσή του.

Εικόνες από το καφέ Pripyat, από το πάρκο ψυχαγωγίας, το νοσοκομείο και κάθε άλλη γνωστή και μη γωνία της περιοχής θα σε κάνουν να δώσεις λίγο χρόνο για αυτή τη γνωστή παγωμάρα που προκαλείται μέσα σου όποτε ξαναθυμάσαι τι ακριβώς συνέβη στο Τσέρνομπιλ.