Η αυτοδιάθεση, η ελευθερία επιλογής και η ικανότητα να αποφασίζουμε μόνοι μας τι είναι πραγματικά το καλύτερο για εμάς είναι αυτό που χωρίζει τον πολιτισμό από το χάος. Υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά στις μέρες μας απ’ όσους νομίζεις. Κι έχουν και επιχειρήματα. Το Bored Panta τα συγκέντρωσε. 

Οικογένεια είναι αυτό που φτιάχνεις: ένα ζευγάρι είναι οικογένεια, ένα ζευγάρι με σκύλο και γάτες είναι οικογένεια, ένας ζευγάρι και τα φυτά του είναι οικογένεια. Τα παιδιά δεν κάνουν την οικογένεια.  Το κίνημα Childless by Choice συσπειρώνεται και αποκτά όλο και περισσότερα μέλη, που προτιμούν μάλιστα τον όρο childfree.

Τι θα μπορούσε να είναι πιο σημαντικό από τη δημιουργία ζωής; Ο τοκετός δεν είναι η μόνη δουλειά που έχει μια γυναίκα και εξαρτάται απόλυτα από αυτήν αν θέλει να το κάνει ή όχι .Η άρνηση να θυσιάσουν την ανεξαρτησία τους και τις ενήλικες απολαύσεις είναι συνήθως ο κυρίαρχος λόγος που οι άνθρωποι σήμερα καθυστερούν την απόφαση να κάνουν παιδιά.

Το απόλυτο κόλπο για να εξοικονομήσετε χρήματα: κάθε φορά που κάποιος σας ρωτά πότε θα κάνετε παιδί, βάζετε χρήματα στον κουμπαρά σας.

Απλά μαθηματικά.

Γενικά, σταματήστε να ρωτάτε τους άλλους πότε θα κάνουν παιδιά. Αυτή η ερώτηση κρύβει την επικριτική απορία «δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλεις να κάνεις παιδί». Δεν σε ρώτησε κανείς όμως την άποψη σου.

Ο ύπνος είναι πολύτιμος.  

. Έχετε δικές σας ζωές. Οι δυνάμεις μας εκτείνονται πέρα από την ικανότητα να κάνουμε παιδιά.

Οι γονείς ζουν με ένα μόνιμο άγχος για τα παιδιά τους.

Οι γονείς δεν έχουν χρόνο για τον εαυτό τους σχεδόν ποτέ.

Ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει στη ζωή μιας γυναίκας που δεν έχει παιδί.