Περίεργος κόσμος αυτός του Χόλιγουντ, όπως περίεργα είναι και τα άτομα που τον αποτελούν. Βλέπετε, είναι καλλιτέχνες και ως γνωστόν, στις καλλιτεχνικές φλέβες, εκτός από αίμα, κυλάει και παραξενιά. Οι σκηνοθέτες, από πάντα, έπαιζαν με το μυαλό των θεατών και μάλλον δεν θα σταματήσουν ποτέ να το κάνουν αυτό. Από τη μία όλο αυτό έχει πλάκα -κυρίως για εκείνους-, από την άλλη, μας σπάνε τα νεύρα γιατί πιαστήκαμε κορόιδα και το καταλαβαίνουμε συνήθως κατόπιν εορτής. Ακολουθούν μερικές λεπτομέρειες που δεν είχες προσέξει αν και ήταν ακριβώς μπροστά στα μάτια σου

Άρχοντας των δαχτυλιδιών 

Σε όλη την πρώτη ταινία, ο Μπόρομιρ φορούσε πανοπλία με τα σύμβολα της Γκόντορ. Πριν από το θάνατό του, ο Άραγκορν του υποσχέθηκε ότι δεν θα άφηνε την Γκόντορ να πέσει. Όταν ο Μπόρομιρ άκουσε αυτά τα λόγια, δέχτηκε τον Άραγκορν ως βασιλιά του. Ε, μετά του πήρε την πανοπλία. Αυτή η σκηνή διαρκεί περίπου 2 δευτερόλεπτα και έχει να κάνει περισσότερο για τα συναισθήματα του Άραγκορν, παρά για την πανοπλία. Αν και δεν τονίζεται, ο Άραγκορν φοράει την πανοπλία σχεδόν σε όλους τις μάχες μέχρι το τέλος της ιστορίας.


Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ

Στις 2 πρώτες ταινίες του Χάρι Πότερ, οι παίκτες κουίντιτς δεν είχαν αριθμούς στις στολές τους. Για πρώτη φορά οι αριθμοί εμφανίζονται στο The Prisoner of Azkaban και μετά τους βλέπουμε ξεκάθαρα στην 6η ταινία. Αυτό ήταν ένας υπαινιγμός ότι ο Χάρι ήταν ο έβδομος πεμπτουσιωτής. Μπουμ!

 

 
It

Creepy! Ο Pennywise παρακολουθούσε κρυφά τα θύματά του σε όλη τη διάρκεια της ταινίας. Μερικές φορές, εμφανίζεται ακόμα και σε μέρη που δεν το περιμέναμε. Ούτε οι χαρακτήρες ούτε οι θεατές.

Joker

Κάθε ρολόι σε αυτήν την ταινία δείχνει τις 11:11. Οι φανς έχουν πολλές θεωρίες για αυτό. Μία από αυτές λέει ότι το ρολόι δεν κινείται γιατί όλα συμβαίνουν στο κεφάλι του Άρθουρ. ΟΚ, γιατί όχι;


 

The Conjuring 2

Για να νικήσετε τον ισχυρό δαίμονα που τρομοκρατεί τους ανθρώπους, πρέπει να τον φωνάξετε με το όνομά του. Ποιο είναι αυτό; Valak. Στην ταινία το όνομα εμφανίζεται πολλές φορές, αλλά οι χαρακτήρες δεν το προσέχουν.


 

Kill Bill: Vol.1

Όταν παρακολουθείτε το πρώτο μέρος της ταινίας, δεν γνωρίζετε το όνομα του χαρακτήρα της Uma Thurman μέχρι να φτάσετε στο τέλος. Μόνο στο Kill Bill: Vol. 2, τελικά την φωνάζουν με το όνομά της. Όμως, ο Ταραντίνο μας το αποκάλυψε στην πρώτη ταινία, όταν αγόραζε το αεροπορικό της εισιτήριο.
 


Inside Out

Σε ορισμένα κινούμενα σχέδια της Pixar, μπορείτε να δείτε το ίδιο κουτί με noodles. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι όλα τα κινούμενα σχέδια βρίσκονται στο ίδιο σύμπαν; Μπορεί.

Διαβάστε ακόμα στο Provocateur:

5 πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για τον τεράστιο Κουέντιν Ταραντίνο

Όταν οι μέτριοι ηθοποιοί γίνονται καταπληκτικοί σκηνοθέτες

Οι λεπτομέρειες στις ταινίες του Χάρι Πότερ που ποτέ δεν πρόσεξες