Θεωρείται ένας από τους καλύτερους και πιο ταλαντούχους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί ως το παιδί-θαύμα στην αρχή της καριέρας του, δεν μας απογοήτευσε και δικαίωσε όσους του κόλλησαν αυτή την άκρως τιμητική ταμπέλα. Στα 47 του χρόνια πλέον, ο ηθοποιός κοιτάζει τη λίστα με τις ταινίες που πρωταγωνίστησε και χαμογελά καθώς, χωρίς καμία αμφιβολία, είναι όλες αυτό που λέμε «μία και μία».

Από την αρχή της καριέρας του, μάλιστα, είχε κάνει γνωστό ότι δεν πρόκειται να εργάζεται ασταμάτητα και να παίρνει μέρος σε αμφιβόλου ποιότητας ταινίες. Επιλέγει με προσοχή τον κάθε του ρόλο και το κατά πόσο του ταιριάζει. Επίσης, δείχνει να έχει και μια ιδιαίτερη αδυναμία σε συγκεκριμένους σκηνοθέτες. Ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Κουέντιν Ταραντίνο, δύο από τους κορυφαίους σκηνοθέτες στην ιστορία του κινηματογράφου, τον έχουν από κοντά και είναι από τις πρώτες επιλογές τους κάθε φορά που ετοιμάζουν κάποιο project. Λογικό.

Ο Λίο γεννήθηκε σαν σήμερα στις 11 Νοεμβρίου του 1974 στο Λος Άντζελες της Αμερικής και αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να ασχοληθούμε με τις φωτογραφίες του που παίζουν κυριολεκτικά παντού. Στον μαγικό κόσμο του ίντερνετ, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, γεννήθηκαν πριν από μερικά χρόνια τα memes και είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό. Σκεφτείτε πόσες από αυτές τις εικόνες βλέπετε στο timeline σας καθημερινά.

Είναι ή όχι ο βασιλιάς των memes; Οι φωτογραφίες (και GIF) που ακολουθούν δίνουν την απάντηση. 

Από το Once Upon a Time in Hollywood

via GIPHY

Από το The Great Gatsby

Once Upon A Time in Hollywood

Ένα από τα πιο διάσημα memes όλων των εποχών μας ήρθε από το The Wolf of Wall Street

via GIPHY

​Πάλι από το The Wolf of Wall Street

Η καλύτερη ίσως φωτογραφία για meme όλων των εποχών από το Django Unchained του Κουέντιν Ταραντίνο

Και ναι, άξιζε το Όσκαρ.