Τις προάλλες δημοσιεύσαμε μια είδηση που έκανε τις νιχιλολάγνες, millennial καρδούλες μας να χτυπήσουν: ο Ράιαν Γκόσλινγκ θα υποδυθεί τον Κεν στην επερχόμενη ταινία «Μπάρμπι», δίπλα -σε ποια άλλη;- στη Μάργκο Ρόμπι. Κι όμως, η είδηση που μας έκανε να χαμογελάσουμε πλατιά, δεν έκανε το ίδιο χαρούμενους τους εκπροσώπους της Gen Z τους οποίους συναναστρεφόμαστε. Με λίγα λόγια, η Gen Z είτε δεν συγκινείται με το κόνσεπτ Μπάρμπι είτε με το όνομα και την υπόσταση του Ράιαν Γκόσλινκ. Το πρώτο ενδεχόμενο είναι ΟΚ, αλλά το δεύτερο; Ποιος δεν βρίσκει τον Γκόσλινγκ ένα crush που δεν θα ξεθωριάσει ποτέ; Μάντεψε: η Gen Z.

Αν υπάρχει ένα βίωμα που να μπορεί να ενώνει γενιές και γενιές, είναι αυτό του μονόπλευρου έρωτα με έναν διάσημο, μια αφίσα, έναν ρόλο, έναν δίσκο, ένα CD. Ρώτα τη Boomer μαμά ή γιαγιά σου πόση φαιά ουσία είχε καταναλώσει, πόσες στιγμές αληθινής ζωής είχε σκιπάρει, ονειρευόμενη τη στιγμή που θα ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον παππού σου με τον Τομ Τζόουνς. Ναι, η ονειροπόληση και οι πεταλουδίτσες για ένα celebrity crush είναι μια ανθρώπινη κατάσταση απόλυτα οικουμενική και διαχρονική.

Οι Millennials ερωτευτήκαμε τον Ντάνιελ Ράντκλιφ γιατί πιστέψαμε πως είναι πράγματι ο Χάρι Πότερ. Μετά περάσαμε στον Ράιαν Γκόσλινγκ, τον Τζέισον Μομόα, αφού το ερωτικό μας ενδιαφέρον περιπλανήθηκε κάπου ανάμεσα σε boy bands όπως οι Backstreet Boys και NSync και επικεντρώθηκε σε πλάσματα όπως ο Νικ Κάρτερ και ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και ήρθαμε και κατασταλάξαμε σε έναν ΝτιΚάπριο, έναν Ράιν Ρέινολντς και έναν Ίντρις Έλμπα. Πάνω που ωριμάσαμε, ήρθε η Gen Z με τον Τιμοτέ Σαλαμέ και τον Χάρι Στάιλς της και αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε.

Το να ονομαστεί αυτό το κείμενο ρεπορτάζ θα ήταν ύβρις. Ωστόσο, για να αντιληφθώ ποια είναι τα crushes της ελληνικής Gen Z έκανε μια απλή ερώτηση σε τέσσερις εκπροσώπους της. Το αποτέλεσμα; Μπορεί η Gen Z να έχει καταφέρει να μετατρέψει τον Σαλαμέ σε σεξ σύμπολ (χρησιμοποιείται ακόμα αυτός ο όρος ή έχω εγκλωβιστεί σε κανένα νοητικό χρονοντούλάπο; ), ωστόσο, κάποιες καλές, παλιές, διαχρονικές υπάρξεις φαίνεται να έχουν κάνει την καρδούλα της να χτυπήσει. Κι όταν λέω διαχρονικές, εννοώ ας πούμε τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Με λίγα λόγια, η μικρή ανιψιά σου και η μαμά σου, έχουν το ίδιο crush. Το ίδιο ισχύει για τον νεαρό συνάδελφό σου και τον μπαμπά σου.

Γεωργία (19) – Τιμοτέ Σαλαμέ

«Celebrity crush; Θα πω τον Τιμοτέ Σαλαμέ. Τίμι, ποτέ δεν με έχεις απογοητεύσει». Αυτό μου απάντησε η Γεωργία, και μεταξύ μας, μια φευγαλέα ματιά στις γωνίες του Τίμι, τον σύγχρονο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη μόδα, τις παπαρατσικές φωτογραφίες του από μετρό μεγαλουπόλεων στα οποία φαίνεται να διαβάζει για να περάσει την ώρα του και αυτό το ταπεινό χιούμορ με τον οποίο φέρει τον εαυτό του και τη «βγάζει καθαρή» σε συνεντεύξεις, το ακούμε. Το ακούμε πολύ.

Δέσποινα (22) – Τέιλορ Λότνερ

Αυτό το όνομα και δυο τρία ιμότζι με καρδούλες στα μάτια μου έστειλε η Δέσποινα και ειλικρινά, μου πήρε λίγα δευτερόλεπτα να καταλάβω ποιος είναι ο Τέιλορ Λότνερ. Ναι, είναι ο λυκάνθρωπος του Twilight, το αντίπαλο δέος του Ρόμπερτ Πάτινσον. Κάπου εδώ αντιλαμβάνομαι πως όσο οι Millennials ποθούσαμε το βαμπίρ, η Gen Z κρατούσε τον λυκάνθρωπο για την πάρτη της. Όλα μοιράστηκαν δίκαια.

Μελίνα (19) – Αντόνιο Μπαντέρας

Θα σου πω το πρώτο και μεγαλύτερο. Αντόνιο Μπαντέρας. Από τα 4 μου! Πρώτη δημοτικού έμαθα να γράφω πιο γρήγορα απ τα αλλά παιδιά, γιατί έβλεπα την ταινία του Ζορό με τον Μπαντέρας. Δεν προλάβαινα να διαβάσω τους υπότιτλους και πάταγα pause σε κάθε διάλογο. Έκατσα και έγραψα όλους τους διαλόγους (δεν ξέρω πόσες ώρες μου πήρε). Τους έμαθα απέξω. Για να μπορώ να βλέπω τον Μπαντερας και να θυμάμαι τις ατάκες του επειδή δεν προλάβαινα να τις διαβάζω», μου απάντησε η Μελίνα. Γέλασα, γέλασε. Προχωρήσαμε.

Βασίλης (25) – Έλενα Παπαβασιλείου

«Έλενα Παπαβασιλείου. Είχε πρωινή εκπομπή 6-7 χρόνια πριν. Με είχε βάλει στη διαδικασία να ξυπνάω 7 το πρωί και να πηγαίνω ορεξάτος στο σχολείο», απάντησε ο Βασίλης. Αρχικά απόρησα «από πότε είναι αυτή η εφημερίδα;», αλλά και πάλι, αν η Έλενα έκανε τη Gen Z να ξυπνάει νωρίς και να ενημερώνεται, μόνο μπράβο μπορώ να πω.

Αν είσαι Gen Z, άφησέ μας σε ένα σχόλιο ποιο είναι το δικό σου crush. Μπορεί και να ταυτιστούμε. Μπορεί και όχι. Προχωράμε.