Στην ειρηνική συγκέντρωση και πορεία των εποχικών πυροσβεστών, η αστυνομία απάντησε με άγρια καταστολή καθώς έριξαν χημικά και νερό στα άτομα που διαδήλωναν έξω από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Οι εποχικοί πυροσβέστες ζητούν τα αυτονόητα και βασικό τους αίτημα είναι οι προσλήψεις και οι μονιμοποιήσεις, ένα αίτημα στο οποίο η κυβέρνηση απάντησε με ωμή βία.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε ρίψη χημικών, νερού με τη χρήση αύρας αλλά και ρίψη χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Μάλιστα, υπάρχει μία καταγγελία από τους εποχικούς πυροσβέστες, που αναφέρει ότι ακρωτηριάστηκε συνάδελφός τους, με την αστυνομία να μην την επιβεβαιώνει για την ώρα.

Πιο συγκεκριμένα στα επεισόδια της Κηφισίας, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στο χέρι από κροτίδα των δυνάμεων ΜΑΤ ενώ υπάρχουν πληροφορίες για τέσσερις συλλήψεις. 

Ο ανθελληνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Αυτοί είναι που μας κυβερνούν. ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ», αναφέρουν οι Εποχικοί Πυροσβέστες στην καταγγελία τους, η οποία προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί από την πλευρά της αστυνομίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 800 συγκεντρωμένοι εποχικοί πυροσβέστες επιχείρησαν να πλησιάσουν το χώρο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Εκεί οι αστυνομικές αρχές τους απώθησαν βίαια.

Και μην ξεχνάμε, το πρωί χιουμοράκι, το μεσημέρι αύρα:

https://twitter.com/hashtag/%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw