«Όταν ήμουν εννέα ετών, είδα τον πατέρα μου να γρονθοκοπεί τη μητέρα μου στο κεφάλι τόσο σκληρά που εκείνη κατέρρευσε. Την είδα να φτύνει αίμα». Αυτή είναι μία από τις δύσκολες στιγμές της ζωής του που μοιράζεται ο Γουίλ Σμιθ στα απομνημονεύματά του που τα συγκεντρώνει στο βιβλίο Will, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου.

Σε απόσπασμα που δημοσίευσε το People, ο ηθοποιός και ράπερ μιλάει για μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές της πρώιμης ζωής του στη Φιλαδέλφεια, όπου ζούσε με τον πατέρα του, Γουίλαρντ Κάρολ Σμιθ και τη μητέρα του, Καρολάιν Μπράιτ. Όπως λέει ο ίδιος, το επώδυνο τότε οικογενειακό του περιβάλλον, έπαιξε σημαντικό ρόλο και επηρέασε τις επιλογές της μετέπειτα ζωής του.

«Ο πατέρας μου ήταν βίαιος, όμως ήταν και παρών σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε αγώνα και συναυλία. Ήταν αλκοολικός, αλλά και νηφάλιος σε κάθε πρεμιέρα κάθε ταινίας μου. Άκουγε κάθε δίσκο. Επισκεπτόταν κάθε στούντιο», γράφει ο 53χρονος σήμερα Γουίλ Σμιθ και από την ιστορία του, καταλαβαίνουμε ότι ο πατέρας του ήταν σκληρός, βίαιος, κακοποιητικός και οι στιγμές που έμοιαζε φυσιολογικός, δεν ήταν ικανές για να τον κάνουν να ξεχάσει την συμπεριφορά του.

via GIPHY

Λίγο πριν το τέλος της ζωής του πατέρα του, μάλιστα, ο Γουίλ Σμιθ έκανε μερικές άσχημες σκέψεις. «ΜΙα νύχτα, ενώ απαλά έσπρωχνα το καροτσάκι του για να τον πάω από το υπνοδωμάτιο στην τουαλέτα, το σκοτάδι ξύπνησε μέσα μου. Η απόσταση μεταξύ των δύο δωματίων περνά δίπλα από τη σκάλα. Ως παιδί έλεγα πάντοτε μέσα μου πως μια μέρα θα έπαιρνα εκδίκηση για τη μάνα μου. Σταμάτησα στην κορυφή της σκάλας. Θα μπορούσα να τον είχα σπρώξει και εύκολα να γλιτώσω. Ενώ δεκαετίες πόνου, οργής και πίκρας συσσωρεύτηκαν και μετά υποχώρησαν, κούνησα το κεφάλι μου και συνέχισα να σπρώχω τον μπαμπά στην τουαλέτα».

Ο Γουίλαρντ Σμιθ πέθανε το 2016 και όπως υποστηρίζει ο ηθοποιός καμία επιτυχία δεν μπορεί να δημιουργήσει εσωτερική γαλήνη και να επουλώσει τα τραύματά του από την παιδική του ηλικία.