Ωραία τα social media και η τεχνολογία, καθώς και όλα όσα έχουν κάνει την επικοινωνία των ανθρώπων πιο εύκολη. Σκέψου πόσο πιο εύκολη πρόσβαση έχουμε σε πληροφορίες χάρη στην τεχνολογία. Πόσο πόλυ έχει βελτιωθεί η καθημερινότητά μας. Από την άλλη, δεν σήμαίνει πως ό,τι βλέπουμε στα social media ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τα μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα απομακρύνουν δισεκατομμύρια fake accounts, όμως ακόμα και τα αληθινά δεν χαρακτηρίζονται πάντα από αυθεντικότητα. Η εμμονή με την «τέλεια ομορφιά», έτσι όπως την ορίζουν πρότυπα στα οποία πολλοί δεν χωράνε, έχει κάνει πολλούς χρήστες να αλλοιώνουν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά με ειδικές εφαρμογές και φίλτρα. Πολλοί μάλιστα προβάλλουν και μια ζωή εντελώς διαφορετική από αυτή που ζουν στην  πραγματικότητα.

Το Vox σε σχετικό ρεπορτάζ είχε σημειώσει ότι όλες αυτές οι εφαρμογές προσφέρουν τη δυνατότητα στον οποιοδήποτε να κατασκευάσει μια διαφορετική, τελειοποιημένη ψηφιακή εκδοχή του εαυτού του και τόνιζε την ανάγκη να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί απέναντι στο τσουνάμι τελειότητας και τοξικής θετικότητας που κατακλύζει το feed μας.

Ωστόσο, μία TikToker, η RIKKI αποφάσισε να αναδείξει τη διάσταση ανάμεσα στην πραγματικότητα και τα social media. Έφτιαξε μερικά βιντεάκια στα οποία προβάλλει δικές της φωτογραφίες, αλλά και όσες τις στέλνουν οι followers της, χωρίς editing και δίπλα τις ίδιες εικόνες με τη χρήση των ειδικών προγραμμάτων. Για κάποιο λόγο, ποστάρει μόνο γυναίκες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι άνδρες δεν πέφτουν θύματα της ματαιδοξίας τους.

Μέσα από αυτά τα video δεν έχει κερδίσει μόνο views αλλά και έχει αποδείξει πόσο πλασματικός είναι ο κόσμος των κοινωνικών δικτύων. Ρίξε τους μια ματιά και εσύ και θα συμφωνήσεις.

Πώς ανεβάζεις ότι πας στο γραφείο vs. Πώς πηγαίνεις κανονικά

Fake-Social-Media-Before-After-Rikkisandhuu

Πώς δείχνεις ότι πηγαίνεις για βόλτα vs. Πώς πραγματικά πηγαίνεις

Fake-Social-Media-Before-After-Rikkisandhuu

Πώς δείχνεις ότι είσαι στην προπόνηση vs. Πώς πραγματικά είσαι

Fake-Social-Media-Before-After-Rikkisandhuu

Πώς δείχνεις ότι πας στο γυμναστήριο vs. Πώς πραγματικά πηγαίνεις

Fake-Social-Media-Before-After-Rikkisandhuu

Πώς δείχνεις στο #aboutlastnight vs. Πραγματικό #aboutlastnight

Fake-Social-Media-Before-After-Rikkisandhuu