Αν έπρεπε να αποφύγουμε μία συγκεκριμένη μέρα για τη συνέντευξη με τον MC Yinka, αυτή ήταν η ημέρα που η Αθήνα είδε τα φρεάτια της να μπορούν να απορροφήσουν περισσότερο νερό, με τους οδηγούς στους δρόμους της να παρακαλούν μία ανώτερη δύναμη ώστε να φτάσουν επιτέλους στα σπίτια τους, όσο πιο στεγνοί γίνεται. Η συζήτησή μας με τον Μανώλη Ολαγίνκα Αφολάνιο, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, έγινε το πρωί που ο «Μπάλλος» βύθισε την πρωτεύουσα στα προβλήματά της, τους λάθος χειρισμούς και άνοιξε τους ορίζοντες για νέες, πρωτοποριακές ιδέες, όπως είναι οι αυτοσχέδιες «θρανιογέφυρες»

Παρά το γενικό χάος και την ακατάπαυστη βροχή, επιλέξαμε με τον Μανώλη να ρισκάρουμε και δώσαμε ραντεβού στο Anasa Cultural Center. Τα καταφέραμε! Οι δυσκολίες που εμφανίστηκαν και ήταν αδύνατο να προβλέψουμε -κυρίως μετά το τέλος της συνέντευξης- δεν στάθηκαν τελικά εμπόδιο στην όρεξή μας να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις γύρω από τη μουσική και τελικά να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ήταν μία κακή ιδέα να φτάσει στο ραντεβού μας με το ποδήλατό του.

O MC Yinka μιλάει στο Provocateur για την πρώτη φορά που κράτησε μικρόφωνο, την ανάμειξη πολλών μουσικών επιρροών με κεντρικό άξονα πάντα το hip-hop, την καραντίνα, το support art workers και την αντιμετώπιση των καλλιτεχνών από την κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας. Από την κουβέντα μας δεν έλειψε ο σχολιασμός των γεγονότων στη Σταυρούπολη, η καταδίκη της Χρυσής Αυγής, το αντιρατσιστικό κίνημα και φυσικά το νέο κεφάλαιο της ζωής του, αυτό της πατρότητας. 

*Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου ο MC Yinka θα εμφανιστεί μαζί με τους Fuzics στην ταράτσα του Gazarte

Ευχαριστούμε το Anasa Cultural Center για τη φιλοξενία