Ο ύποπτος συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας μετά από επίθεση με μαχαίρι στο μετρό του Τόκιο. 17 άτομα τραυματίστηκαν από τον άνδρα που ντύθηκε Τζόκερ κι αποφάσισε να προκαλέσει χάος. Στο δημόσιο κανάλι NHK αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι επιβάτες ούρλιαζαν και πηδούσαν από τα παράθυρα. Το συμβάν σημειώθηκε την Κυριακή όταν η ιαπωνική πρωτεύουσα ήταν γεμάτοι από μεταμφιεσμένους νέους που γιόρταζαν το Halloween.

https://twitter.com/hashtag/BREAKING?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ο 24χρονος Kyota Hattori είπε στην αστυνομία ότι είναι λάτρης του χαρακτήρα Joker από τις ταινίες Batman σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo. Ήθελε να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

https://t.co/cci27e8eMm

Φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν τον ύποπτο με μοβ κοστούμι και πράσινο πουκάμισο να επιτίθεται με μαχαίρι στους επιβάτες της γραμμής Keio Line κι άναψε φωτιά μέσα στο βαγόνι χρησιμοποιώντας τον αναπτήρα του.

Ένας άνδρας κοντά στα 70 μαχαιρώθηκε στο τρένο και η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη. Δεκαέξι ακόμη άτομα νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα. Το τρένο είχε προορισμό το Shinjuku, τον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό παγκοσμίως.

https://t.co/vyncsCxdkp

Ο δράστης δεν έδειξε κανένα συναίσθημα σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες. Έκανε όλες τις πράξεις μηχανικά. Να σημειωθεί ότι τα βίαια αυτά εγκλήματα είναι σπάνια στην κουλτούρα της Ιαπωνίας. Η χώρα έχει αυστηρή νομοθεσία σχετικά με τα όπλα.

https://t.co/DMnUI0rlqY

Το 2019 ένας άνδρας σκότωσε δύο άτομα, μεταξύ των οποίων μια μαθήτρια, και τραυμάτισε περίπου άλλους δώδεκα σε μια επίθεση με στόχο παιδιά σε στάση λεωφορείου.