Οι γάμοι είναι ένα τεράστιο πάρτι. Για τους καλεσμένους. Γιατί οι άμεσα εμπλεκόμενοι δεν περνάνε πάντα καλά. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα των γάμων, πέρα από τα έξοδα; Είναι αρκετά στενά συνδεδεμένοι με την κουλτούρα της διατροφής. Υπάρχουν δίαιτες για γάμους, ασκήσεις που υπόσχονται δραστικά αποτελέσματα, αισθητικά πακέτα απώλειας βάρους για μέλλουσες νύφες. Και δεν είναι μόνο οι νύφες που συνδέουν τη μεγάλη μέρα με την ανάγκη να φαίνονται «αδύνατες». Και οι οικογένειες τους εμπλέκονται άμεσα σ’ αυτό.

Οι γάμοι και η απώλεια βάρους συμβαδίζουν. Ίσως είναι η ιδέα ότι όλοι θυμούνται τους γάμους (και τις νύφες) που σας πιέζει να υιοθετήσετε ότι μόδα αυτοβελτίωσης κυκλοφορεί. Ή τον υπερβολικό αριθμό φωτογραφιών που σχετίζονται με γάμους. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ένα επιβλητικό 61,2% των γυναικών θα προσπαθήσει να χάσει βάρος για έναν επερχόμενο γάμο.

Υπάρχει μια δημοφιλής ενότητα στο Reddit που ονομάζεται Am I the Asshole

Είναι εθιστικό και κάθε ανώνυμος χρήστης διηγείται ένα συμβάν από τη ζωή του και μας ζητάει να αξιολογήσουμε αν όντως είναι φαιδρός τύπος ή όχι. Μια γυναίκα έχασε βάρος για το γάμο της αδελφής της και έλαβε μια ακραία αντίδραση από τη μέλλουσα νύφη. Και ζήτησε τη βοήθειά μας. Κι έγινε χαμός στα σχόλια. Γιατί το ζήτημα των κιλών μάλλον ΕΙΝΑΙ ζήτημα ακόμη.

Η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Εγώ, ας με λέτε 28F, ήμουν αρκετά υπέρβαρο άτομο, κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους έχω κάνει πολλές αλλαγές στη ζωή μου και έχω χάσει με επιτυχία σχεδόν 45 κιλά. Δεν ζω κοντά σε κανέναν από την οικογένειά μου και δεν δημοσιεύω φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπότε η οικογένειά μου δεν γνώριζε πραγματικά την απώλεια βάρους μου. Ανέφερα ότι έκανα πιο υγιεινές επιλογές, αλλά αυτό ήταν. Απλά κάθε φορά πριν προσπαθούσα να χάσω βάρος δεν είχε αποτέλεσμα, οπότε δεν ήθελα να το σχολιάσει κανείς.

Η αδερφή μου, ας την λέμε 26F, αρραβωνιάστηκε πέρυσι και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτήν. Λόγω των συνθηκών, ο γάμος έπρεπε να αναβληθεί λίγο. Συμβαίνει σε μια εβδομάδα από τώρα και επειδή δεν τους έχω δει όλους τόσο καιρό αποφάσισα να έρθω δύο εβδομάδες νωρίτερα για να βοηθήσω και να τα πούμε. Όταν ήρθα να δω την οικογένειά μου, η αδερφή μου φρίκαρε όταν με είδε. Όπως αποδεικνύεται έχει πάρει λίγο βάρος, δεν είναι εξαιρετικά αισθητή για μένα η διαφορά, εξακολουθεί να φαίνεται υπέροχη. Αλλά νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά στη ζωή μας που είμαι πιο αδύνατη από εκείνη. Πάντα ήμουν η “χοντρή αδερφή”. Βασικά με κατηγόρησε ότι προσπάθησα να της κλέψω τα φώτα και οι γονείς μου παίρνουν αποκλειστικά το μέρος της. Δεν είμαι σίγουρη αν κάνω λάθος εδώ, καθώς τόσοι πολλοί από την οικογένειά μου την υπερασπίζονται. Είμαι ο μαλ…ας επειδή έχασα βάρος πριν από το γάμο της αδελφής μου;

Συνήθως, οι χρήστες του Reddit υποτίθεται ότι ανταποκρίνονται σε αυτές τις ιστορίες με NTA που σημαίνει «Όχι» ή YTA που σημαίνει ότι είναι πραγματικά το φαιδρό άτομο σε αυτή την περίσταση. Αλλά αυτή η ιστορία προκάλεσε άπειρες απαντήσεις. Περισσότερα από 3,5k σχόλια αργότερα, οι σχολιαστές είναι συντριπτικά υπέρ της γυναίκας που αποφάσισε να χάσει βάρος για το γάμο της αδελφής της. Είναι σαφές ότι αυτό είναι κάτι με το οποίο μπορούν να συσχετιστούν πολλοί plus-size άνθρωποι.

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι νύφες μπορούν να πουν και να κάνουν κάποια περίεργα πράγματα εξαιτίας του άγχους. Τις περισσότερες φορές, αυτή η (αν και ακατάλληλη) συμπεριφορά συγχωρείται για τα προφανή νεύρα ή το άγχος που πιθανότατα περνάει η νύφη εκείνη τη στιγμή. Τις αποκαλούν bridezilla κάποιοι.

Η λέξη ‘’χοντρός’’ σήμερα, κουβαλά άπειρα πράγματα που δεν συνδέονται με το πραγματικό νόημά της, ντροπή, πολλά υπονοούμενα και πολλές υποθέσεις που αφορούν από την υγεία του ατόμου μέχρι τις ικανότητές του. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν έχουμε κανένα δικαίωμα κριτικής/παρέμβασης/ επιβολής πάνω στο σώμα κανενός ανθρώπου. Είναι μια συγκαλυμμένη μορφή ρατσισμού. Τα κιλά δεν προσθέτουν ούτε μειώνουν κάτι από την ευτυχία μας.