Εκατομμύρια δολάρια, υπερπαραγωγές, Χόλιγουντ, βίλες, δόξα, φήμη, πρωτοσέλιδα σε περιοδικά και διαρκής επιβεβαίωση για το πόσο σημαντικοί είναι. Κακά τα ψέματα, αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις που κάνει κάποιος όταν σκέφτεται τους πιο γνωστούς ηθοποιούς στον κόσμο. Είναι, όμως, τόσο ωραία η ζωή τους ή το επάγγελμά τους όσο δείχνει; Μάλλον όχι. Η υποκριτική είναι δύσκολη και απαιτεί θυσίες. Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι ίδιοι οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ, μιλώντας για το πόσο δύσκολα πέρασαν με ορισμένους χαρακτήρες που αποφάσισαν να ενσαρκώσουν.

Χοακίν Φίνιξ – Joker (Joker)

Για τον ρόλο του Άρθουρ Φλεκ στην ταινία Joker, ο Φίνιξ έπρεπε να χάσει 23 κιλά ώστε φαίνεται ακραία αδυνατισμένος. Όπως είπε, επικεντρώθηκε τόσο στο να χάσει βάρος που άρχισε να αναπτύσσει μια διαταραγμένη σκέψη. «Μόλις φτάσετε στο στόχο, όλα αλλάζουν. Το πιο δύσκολο όμως είναι να ξυπνάτε κάθε μέρα και να έχετε εμμονή με 0,3 γραμμάρια. Αυτό εξελίσσεστε πραγματικά σαν διαταραχή». Είπε επίσης ότι το να χάσεις τόσο βάρος «επηρεάζει την ψυχολογία σου. Αρχίζεις να τρελαίνεσαι».

via GIPHY

Νάταλι Πόρτμαν – Νίνα Σέιερς (Black Swan)

Η Πόρτμαν είχε δηλώσει ότι είχε εξαντληθεί σωματικά και άλλα και ψυχικά μετά τα γυρίσματα: «Ήταν η πρώτη φορά που κατάλαβα πώς μπορούσες να δεθείς τόσο πολύ με έναν ρόλο». Όσο για την απώλεια βάρους και την προετοιμασία της για τον ρόλο, υποστήριξε ότι «υπήρχαν κάποιες νύχτες που νόμιζα ότι κυριολεκτικά θα πέθαινα». Αργότερα, θα παραδεχόταν ότι «μάλλον θα έπρεπε να είχε πάει για θεραπεία» μετά τα γυρίσματα αλλά αντί για αυτό, ξεκίνησε τα γυρίσματα του Thor.

via GIPHY

Αν Χάθαγουεϊ – Φαντίν (Les Miserables)

Περιγράφοντας τον ρόλο της και την υπερβολική απώλεια βάρους, η Αν Χάθαγουεϊ, είπε ότι η συμμετοχή της στην ταινία Les Miserables, ήταν «ένα διάλειμμα από την πραγματικότητα. Ήμουν σε τέτοια κατάσταση κατάρρευσης, σωματικής και συναισθηματικής που όταν γυρνούσα σπίτι, δεν μπορούσα να αντιδράσω στο χάος του κόσμου χωρίς να με κυριεύει. Μου πήρε εβδομάδες μέχρι να αισθανθώ ξανά ο εαυτός μου».

via GIPHY


Μπιλ Σκάρσγκαρντ – Pennywise (It)

Ο Σκάρσγκαρντ παρομοίασε το να παίζεις τον Pennywise με μια καταστροφική σχέση. Ήταν χαρούμενος που άφησε πίσω του τον χαρακτήρα μετά τα γυρίσματα και είπε πως όταν ήταν σπίτι, έβλεπε «περίεργα και ζωντανά όνειρα με τον Pennywise» κάθε βράδυ. ΟΚ, θα μπορούσε να είχε πάει καλύτερα.

via GIPHY


Τζέικ Τζίλενχαλ – Λούις Μπλουμ (Nightcrawler)

Περιγράφοντας την απώλεια 30 κιλών για τον ρόλο, ο Τζέλινχαλ είπε ότι «σωματικά, φάνηκε, αλλά ψυχικά, νομίζω ότι ήταν ένα ακόμη πιο ‘συναρπαστικό’ ταξίδι. Έγινε αγώνας για μένα». Είπε επίσης ότι ο χαρακτήρας εξακολουθεί να εμφανίζεται στους εφιάλτες του, αν και αργότερα δήλωσε ότι δεν πίστευε στους εφιάλτες και ότι τα όνειρα είναι απλώς τρόποι επικοινωνίας με τον εαυτό σου. Τζέικ, όλα καλά;

via GIPHY

Μπομ Χόσκινς – Έντι Βάλιαντ (Who Framed Roger Rabbit?)

Το να παίζεις δίπλα σε χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων είναι κάπως επικίνδυνο καθώς ο Χόσκινς είχε «εκπαιδεύσει» τον εαυτό του να έχει παραισθήσεις. «Στο τέλος, μου κατέστρεψε τον εγκέφαλο», είπε. «Θα καθόμουν, θα μιλούσα κανονικά και ξαφνικά μια νυφίτσα θα έτρεχε από τον τοίχο προς το μέρος μου». Κατέληξε να μην λαμβάνει μέρος σε ταινίες για ένα χρόνο, αφού οι γιατροί του είπαν να σταματήσει την υποκριτική για μερικούς μήνες.

via GIPHY