Αν πρόκειται να συνεχίσουμε να αποκαλούμε την καθημερινότητα αγώνα, ας της δώσουμε τουλάχιστον τη δόξα που της αξίζει. Αυτός ενδέχεται να ήταν και ο στόχος του Adrian Hogan, του illustrator που αποφάσισε να σκιτσάρει τους ήρωες της καθημερινής τρέλας σαν πρωταθλητές. Όλους. Τους καταστηματάρχες, τους επιβάτες του μετρό, εκείνους που περπατούν στην πόλη, όσους τρέχουν να προλάβουν να φτάσουν στις δουλειές τους μες στη βροχή. Όλους όλους. 

Ο Hogan, μόνιμος κάτοικος του Τόκιο, εμπνεύστηκε από τους -σχετικά πρόσφατους- Ολυμπιακούς Αγώνες. Με έναν τρόπο, είδε πως και οι “συνηθισμένοι” άνθρωποι, λίγο πολύ, Ολυμπιονίκες είναι. Πήρε, λοιπόν, το tablet του και δημιούργησε κάποιους ενδιαφέροντες συμβολισμούς. Μιας και οι πεζή καθημερινότητα δεν παίρνει τη δόξα που θα έπρεπε, αποφάσισε να της τη δώσει εκείνος. 

Πώς του ήρθε αυτή η εξαιρετική ιδέα; Είδε έναν μαγαζάτορα στον δρόμο, να σηκώνει τη σιδερένια πόρτα του καταστήματός του και η εικόνα του θύμισε αρσηβαρίστα. Λογικά, μετά από αυτό θα εντόπισε όλη την ολυμπιακή δόξα της καθημερινότητας, όπως τη φέρνουμε εις πέρας. Με τις ομπρέλες, τις γεμάτες τσάντες, τα παλτό, τη βιασύνη και την πλήξη μας. Σε άλλα νέα, είδε τη δόξα στις Δευτέρες μας και αυτό δεν είναι λίγο. 

Δες τα σκίτσα του παρακάτω και νιώσε για λίγο Ολυμπιονίκης της καθημερινότητας.