Αυτή είναι η 13η γυναικοκτονία στη χώρα μας από την αρχή της χρονιάς. Στην Περιστερά Ιεράπτερας Λασιθίου, στην Κρήτη, το πρωί της Παρασκευής, εκτυλίχθηκε ένα άγριο έγκλημα, από αυτά που σου σφίγγουν το στομάχι και σε ανακατεύουν. Ένας 54χρονος δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του με την οποία είχαν τέσσερα παιδιά. Αυτό που δεν μπορούμε με τίποτα να χωνέψουμε, είναι πως είχε προαναγγείλει το έγκλημα και κανείς δεν τον είχε πάρει στα σοβαρά.

Οι δυο τους βρίσκονταν σε διάσταση τον τελευταίο καιρό και οι σχέσεις τους ήταν ιδιαίτερα τεταμένες. Ο δράστης, έτσι απλά, καβάλησε την μοτοσυκλέτα του και πήρε την απόφαση να την δολοφονήσει με πολλαπλές μαχαιριές τη στιγμή που, σύμφωνα με μαρτυρίες, η ίδια είχε πάει σε ένα ξενοδοχείο να συζητήσει  για δουλειά. 

Αμέσως μετά το φονικό, ο 54χρονος κατευθύνθηκε σε έναν γκρεμό που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τον τόπο του εγκλήματος και απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει ενώ οι συζητήσεις με την αστυνομία που στο μεταξύ είχε κληθεί, μέχρι και αυτή την ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη.  

Όπως έχει γίνει γνωστό, επιστρατεύτηκε και ο γιος του ο οποίος έχει επικοινωνήσει μαζί του και στην περιοχή υπάρχει από νωρίς ασθενοφόρο, η Πυροσβεστική αλλά και ένα σκάφος του Λιμενικού. Στο σημείο έχει σπεύσει ιατροδικαστής και η σκηνή του εγκλήματος έχει αποκλειστεί. Όπως αναφέρει το radiolasithi.gr, δεν ήταν λίγοι αυτοί που γνώριζαν τον δράστη αλλά και τον τρόπο που είχε σκοπό να χειριστεί τις διαφορές του με την πρώην σύντροφό του. Ο 54χρονος, μάλιστα, έλεγε σε γνωστούς του ότι θα την σκότωνε αλλά κανείς δεν τον είχε πιστέψει.

Η λίστα μεγάλωσε. Μία ακόμα γυναίκα έφυγε από δίπλα μας.