Ας κάνουμε από την αρχή την απαραίτητη διευκρίνιση. Το ότι η επίθεση έγινε σε ΕΠΑΛ, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Έχουμε μάθει να τσουβαλιάζουμε τα πάντα και συνήθως, απέναντι σε παρόμοια περιστατικά βίας στα Επαγγελματικά Λύκεια, είμαστε προκατειλημμένοι και τα θεωρούμε δεδομένα. Δεν είναι. 

Από χθες κυκλοφορεί μια είδηση η οποία προκαλεί αποτροπιασμό. Τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, ένας 16χρονος έπεσε θύμα επίθεσης από συνομηλίκους του στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά για την ώρα, υπήρξε διαπληκτισμός και δυστυχώς, αυτός δεν έμεινε στα λόγια καθώς περίπου 10 άτομα επιτέθηκαν στον συμμαθητής του ενώ αυτός προσπάθησε να τους ξεφύγει.

Ο μαθητής, 16 ετών, διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό με τραύμα από μαχαίρι στην πλάτη και η επίθεση, όπως φαίνεται, έγινε έξω ακριβώς από το σχολείο. Ο νεαρός, ο οποίος δεν έχει αναφέρει ακόμα την αιτία, φέρεται να νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και το πρώτο και κύριο ερώτημα που προκύπτει, είναι αν πρόκειται για επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα αφού ο 16χρονος είναι αλλοδαπός. 

Προανάκριση διενεργεί το τμήμα ασφαλείας Συντάγματος.