Υπάρχουν μέρες που, παρά τον ηλιόλουστο καιρό και τις ήπιες θερμοκρασίες, επιλέγεις να κάτσεις σπίτι σου, στον καναπέ, στην αγαπημένη σου πολυθρόνα, στην καρέκλα του γραφείου σου. Θες να ανοίξεις την τηλεόρασή σου ή οποιαδήποτε οθόνη και να παρακολουθήσεις ένα ποιοτικό, ολοκληρωμένο πρόγραμμα που σε καλύπτει, που σου ανοίγει νέους ορίζοντες και σου προσφέρει, στην τελική, μια εμπειρία πέρα από τα συνηθισμένα, μια εμπειρία που μεταφράζεται σε αυτό που αποκαλούμε «Home Entertainment».

Τα περισσότερα Σαββατοκύριακά μου, λοιπόν, είναι αφιερωμένα στην αγωνιστική δράση. Η Nova και η νέα πλατφόρμα EON έχει φροντίσει γι’ αυτό και με μεταφέρει σε διάφορα γήπεδα, στάδια και διοργανώσεις μέσω της τηλεόρασής μου. Για την ακρίβεια, όλα ξεκινούν από το βράδυ της Παρασκευής, αφού ο ήχος που κάνουν τα παπούτσια των παικτών της αγαπημένης μου ομάδας στο ξύλινο παρκέ, είναι από τους καλύτερους ήχους που έχουν φτάσει ποτέ στα αυτιά μου. Η Euroleague παίζει μπάσκετ στην τηλεόρασή μου και με προετοιμάζει κατάλληλα για ένα διήμερο με πολλές, πολλές συγκινήσεις και αυτές, δεν είναι μόνο μπασκετικές.

Η πιο συχνή ερώτηση που δέχομαι από τους φίλους μου είναι «τι θα δούμε σήμερα;» και αυτό είναι απόλυτα λογικό καθώς οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις είναι πολλές και δεν σταματούν λεπτό. Η απάντησή μου είναι η εξής: «Ολυμπιακό, Άρη, ΠΑΟΚ, Αστέρα Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο» από Ελλάδα και την Super League και ό,τι εκείνοι θέλουν από το πρωτάθλημα της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας. 

Εκτός από το να παρακολουθούμε τους ποδοσφαιρικούς αστέρες από τα εγχώρια ή τα ξένα πρωταθλήματα, με το EON sports mode έχουμε πρόσβαση σε Live στατιστικά κατά τη διάρκεια προβολής αγώνων, κάτι που δίνει επιπλέον ενδιαφέρον στα παιχνίδια, ειδικά σε αυτά των ντέρμπι. Επίσης, με την EON έχουμε τη δυνατότητα να διακόψουμε οποιαδήποτε στιγμή ακόμα και το live περιεχόμενο και έτσι δεν χάνουμε καμία «μαγική» στιγμή του Μέσι όταν φτάσει η παραγγελία του φαγητού μας και αναγκαζόμαστε να μεταφερθούμε στο τραπέζι.

Μόλις η αγωνιστική δράση φτάσει στο τέλος της, ξεκινάει μια άλλη αγαπημένη μας συνήθεια και όχι δεν είναι αυτή της ανάλυσης για τα παιχνίδια που παρακολουθήσαμε. Τα στατιστικά, άλλωστε, μιλούν από μόνα τους. Το περιεχόμενο του On demand μας προσφέρει περισσότερους από 2300 τίτλους ταινιών και σειρών και αν κάποιος από μας θέλει να περάσει την ώρα του με μία ταινία δράσης και κάποιος άλλος με μια σειρά μυστηρίου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ανά πάσα στιγμή, από την τηλεόραση, το tablet, το smartphone και το laptop ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει ό,τι επιθυμεί. Ευτυχώς, το κινηματογραφικό γούστο της παρέας είναι ίδιο και τελικά όλοι είδαμε τον «Προστάτη» με τον Λίαμ Νίσον ενώ λίγο αργότερα, το «Agatha Christie: The ABC Murders»  έδωσε την απαραίτητη μυστηριακή νότα λίγο πριν καληνυχτίσω τους φίλους μου και τους προτείνω να ακολουθήσουμε το ίδιο πρόγραμμα και την επόμενη μέρα. Η απάντησή τους -φυσικά- ήταν θετική.

Και πώς να μην είναι; Η ΕΟΝ φέρνει την νέα εποχή στην τηλεόραση, με συναρπαστικό live περιεχόμενο, περισσότερους από 2300 τίτλους on demand, πάνω από 3000 αγώνες και πρεμιέρες από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο. Το καλύτερο; Δίνει σε εμένα και τους φίλους μου τη δυνατότητα να κάνουμε catch up. Όχι, δεν εννοώ να πούμε τα νέα μας, άλλωστε αυτό το κάνουμε συνέχεια. Με την πλατφόρμα EON μπορούμε «να γυρίσουμε» τον χρόνο μέχρι και 7 ημέρες και να παρακολουθήσουμε το αγαπημένο μας τηλεοπτικό πρόγραμμα. Σαββατοκύριακο με Nova και ΕΟΝ, λοιπόν, γιατί ναι, αυτή είναι η μέγιστη Home Entertainment εμπειρία.