Είναι πλέον εμπεδωμένη η κατάσταση. Στο Αφγανιστάν  ζεις στην Κολάση. Οι κάτοικοι του βιώνουν τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο. Και η κατάσταση επιδεινώθηκε από τότε που ανέλαβαν την εξουσία οι Ταλιμπάν.

https://twitter.com/hashtag/Afghanistan?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Τα διεθνή κεφάλαια που στήριζαν την ήδη εύθραυστη οικονομία της χώρας έχουν σταματήσει. Ο κόσμος μετέωρος προσπαθεί να βρει τη λύση για την αντιμετώπιση του καθεστώτος. Και κάθε μέρα χάνονται ζωές.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών Ντέιβιντ Μπίσλεϊ δήλωσε στο Reuters ότι 22,8 εκατομμύρια άνθρωποι –περισσότερος από τον μισό πληθυσμό των 39 εκατομμυρίων κατοίκων του Αφγανιστάν– αντιμετωπίζουν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια και “βαίνουν προς τον λιμό” σε σύγκριση με 14 εκατομμύρια μόλις πριν από δύο μήνες. Το 93% των νοικοκυριών πλήττεται από πείνα. Τα Ηνωμένα Έθνη έστειλαν πάνω από 100 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ουζμπεκιστάν προκειμένου να μεταφερθούν στο Αφγανιστάν. Πολλοί Αφγανοί πωλούν τα υπάρχοντά τους για να αγοράσουν τρόφιμα ενώ οι Ταλιμπάν δεν μπορούν να πληρώσουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και οι αστικές κοινότητες αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια σε παρόμοια επίπεδα με τις αγροτικές περιοχές για πρώτη φορά.

https://t.co/b9p5ra00XP

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Κεντρικής Ασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), τις τελευταίες ημέρες πάνω από 100 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζονται για το Αφγανιστάν, έφτασαν στο Αεροδρόμιο Termez στα σύνορα του Ουζμπεκιστάν με το Αφγανιστάν.

Η ανθρωπιστική βοήθεια η οποία εστάλη με τρία αεροπλάνα και που περιλαμβάνει είδη πρώτης ανάγκης, θα φορτωθεί σε φορτηγά στο κέντρο εφοδιασμού στο αεροδρόμιο και περνώντας από το σημείο συνοριακού ελέγχου Τερμέζ-Χαϊρατάν θα φθάσει στην πόλη Μαζάρι Σαρίφ.

https://twitter.com/hashtag/Afghanistan?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι ηγέτες τι συμβαίνει.