Στην κόλαση του Αφγανιστάν πουλάνε τα παιδιά τους 500 δολάρια για να αγοράσουν τρόφιμα

Σκληρές εικόνες σε βίντεο: Μια οικογένεια λιμοκτονεί, αναγκάζεται να πουλήσει μια ψυχή για να σωθούν όλοι. Οι ειδήσεις του BBC μεταφέρουν την απάνθρωπη πραγματικότητα.

Στην κόλαση του Αφγανιστάν πουλάνε τα παιδιά τους 500 δολάρια για να αγοράσουν τρόφιμα

Σκληρές εικόνες σε βίντεο: Μια οικογένεια λιμοκτονεί, αναγκάζεται να πουλήσει μια ψυχή για να σωθούν όλοι. Οι ειδήσεις του BBC μεταφέρουν την απάνθρωπη πραγματικότητα.


Είναι πλέον εμπεδωμένη η κατάσταση. Στο Αφγανιστάν  ζεις στην Κολάση. Οι κάτοικοι του βιώνουν τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο. Και η κατάσταση επιδεινώθηκε από τότε που ανέλαβαν την εξουσία οι Ταλιμπάν.

Τα διεθνή κεφάλαια που στήριζαν την ήδη εύθραυστη οικονομία της χώρας έχουν σταματήσει. Ο κόσμος μετέωρος προσπαθεί να βρει τη λύση για την αντιμετώπιση του καθεστώτος. Και κάθε μέρα χάνονται ζωές.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εκδώσει μια αυστηρή προειδοποίηση: εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους. Πρέπει επειγόντως να φτάσει βοήθεια.Η Yogita Limaye του BBC ταξιδεύει στο Herat, στα δυτικά της χώρας και γίνεται μάρτυρας της τρομερής κατάστασης.

Δεν είναι ευχάριστο το θέαμα. Μωρά πεθαίνουν από ασιτία Οι εικόνες δεν είναι δυσάρεστες. Είναι αποτρόπαιες. Μητέρες απεγνωσμένες παρακαλούν τη δημοσιογράφο να αγοράσει το παιδί τους.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών Ντέιβιντ Μπίσλεϊ δήλωσε στο Reuters ότι 22,8 εκατομμύρια άνθρωποι --περισσότερος από τον μισό πληθυσμό των 39 εκατομμυρίων κατοίκων του Αφγανιστάν-- αντιμετωπίζουν οξεία επισιτιστική ανασφάλεια και "βαίνουν προς τον λιμό" σε σύγκριση με 14 εκατομμύρια μόλις πριν από δύο μήνες. Το 93% των νοικοκυριών πλήττεται από πείνα. Τα Ηνωμένα Έθνη έστειλαν πάνω από 100 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ουζμπεκιστάν προκειμένου να μεταφερθούν στο Αφγανιστάν. Πολλοί Αφγανοί πωλούν τα υπάρχοντά τους για να αγοράσουν τρόφιμα ενώ οι Ταλιμπάν δεν μπορούν να πληρώσουν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και οι αστικές κοινότητες αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια σε παρόμοια επίπεδα με τις αγροτικές περιοχές για πρώτη φορά.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Κεντρικής Ασίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), τις τελευταίες ημέρες πάνω από 100 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζονται για το Αφγανιστάν, έφτασαν στο Αεροδρόμιο Termez στα σύνορα του Ουζμπεκιστάν με το Αφγανιστάν.

Η ανθρωπιστική βοήθεια η οποία εστάλη με τρία αεροπλάνα και που περιλαμβάνει είδη πρώτης ανάγκης, θα φορτωθεί σε φορτηγά στο κέντρο εφοδιασμού στο αεροδρόμιο και περνώντας από το σημείο συνοριακού ελέγχου Τερμέζ-Χαϊρατάν θα φθάσει στην πόλη Μαζάρι Σαρίφ.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι ηγέτες τι συμβαίνει.

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα