Πώς είναι δυνατόν να μην έχεις Netflix; Μπορείτε εσείς να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς το Netflix; Δεν θα πάθετε FOMO; Υπάρχει αλήθεια κόσμος εκεί έξω που δεν επιστρέφει στο σπίτι του για να βυθιστεί στον καναπέ του και να χάσει μισή ώρα από τη ζωή του συζητώντας με τον σύντροφό του τι να διαλέξουν από τις επιλογές του Netflix;

https://t.co/d5ceOPnWIG

Ποιοι είναι αυτοί που δεν θεωρούν την πιο διάσημη συνδρομητική πλατφόρμα απαραίτητη στη ζωή τους; Δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο παρεάκι που καταναλώνει μαζικά ψυχαγωγία; Δεν θέλουν να έχουν αυτές τις άπειρες επιλογές παρακολούθησης; Δεν είναι η ζωή τους πιο δύσκολη χωρίς το Netflix; Δεν θέλουν να “χάσουν” ένα σαββατοκύριακο  παρακολουθώντας μια κορεάτικη σειρά για την οποία μιλά όλος ο πλανήτης; Τι συμβαίνει; Τους λείπει κάποιο ένζυμο. Ρωτήσαμε τρεις αναγνώστες του Provocateur γιατί επέλεξαν να ζουν χωρίς τον συνδετικό κοινωνικό κρίκο της σημερινής εποχής.

Το Netflix είναι εθιστικό. Το βλέπουμε γιατί είναι εκεί. Χανόμαστε για ώρες γιατί απλά υπάρχει διαθέσιμο. Σπαταλάμε άπειρο ελεύθερο χρόνο. Και ναι, κάνουμε παράπονο για τη λάσπη που βλέπουμε, με περιεχόμενο φθηνό και γκροτέσκο αλλά συνεχίζουμε να πληρώνουμε. Όχι όλοι.

Όταν κάτι γίνεται viral ή hyped και το βλέπουν όλοι, αυτό μπορεί να συμβεί για χίλιους δύο λόγους εκτός από το ότι είναι ΟΝΤΩΣ καλό σαν ταινία/σειρά.

Ο Σταύρος δεν έχει Netflix

 “Από μικρός κατέβαζα ταινίες, οπότε δεν χρειάστηκε να βάλω καμία streaming υπηρεσία. Είμαι λάτρης της ποιότητας της εικόνας και του ήχου, γιατί αυτή είναι και η δουλειά μου, οπότε πιστεύω ότι το Νetflix εκτός του ότι δεν έχει πολλά καλά πράγματα στην πλατφόρμα του (είναι κυρίως ποσότητα αντί ποιότητα), είναι και χάλια η εικόνα και ο ήχος του. Σε κάποιους –προφανώς- θα φαίνεται οκ, αλλά για κάποιον που γνωρίζει από αυτά τα τεχνικά καλό θα είναι να μην βλέπει πράγματα από το Netflix. Δεν νομίζω ότι χάνω κάτι. Ίσα ίσα που γνωρίζω τα πάντα για τις νέες κυκλοφορίες και δεν χρειάζομαι το Netflix και το κάθε Netflix για να με ενημερώσει. Αν επιλέγω να δω ελληνική τηλεόραση; ΟΥΤΕ ΚΑΝ. Σνομπισμός δεν είναι, δεν θα το έλεγα. Όταν κάτι γίνεται viral ή hyped και το βλέπουν όλοι, αυτό μπορεί να συμβεί για χίλιους δύο λόγους εκτός από το ότι είναι ΟΝΤΩΣ καλό σαν ταινία/σειρά. Οπότε το γεγονός ότι το βλέπουν όλοι, δεν μου λέει κάτι ούτε να το δω ούτε να ασχοληθώ. Έπειτα από 4.996 ταινίες που έχω δει στη ζωή μου, νομίζω μπορώ να κρίνω ακόμα και από την αφίσα και τον σκηνοθέτη αν είναι κάτι που αξίζει τουλάχιστον να δεις, ασχέτως αν θα είναι καλό ή όχι. Μου έχουν δώσει κωδικό Netflix κάποιοι φίλοι μου, αλλά το έχω εκεί και κάθεται, δεν το βλέπω ποτέ. Αν μπω να δω κάτι θα είναι μόνο όταν τρώω που θέλω να δω καμιά βλακεία να περάσει η ώρα ενώ τρώω. (Που ουσιαστικά δεν κοιτάζω και ιδιαίτερα την οθόνη). Αν υπάρχει κάτι που αξίζει καλύτερα να το δεις στον κινηματογράφο. Μην το δεις στο μετρό με το κινητό σου ή στο λάπτοπ σου με κακή εικόνα και ήχο“.

Δεν νιώθω ότι μένω εκτός συζητήσεων, γιατί δεν χρειάζομαι την επιβεβαίωση από μία κοινωνική ομάδα.

Η Μαρία δεν θέλει να βάλει Netflix

“Δεν έχω ούτε είχα Netflix γιατί δεν είμαι άτομο που ασχολείται με την τεχνολογία και δεν με ενδιαφέρει να φέρω το σινεμά σπίτι μου. Προτιμώ την παραδοσιακή κινηματογραφική εμπειρία. Εννοείται ότι ξέρω το περιεχόμενο του,  αλλά δεν μου κίνησε το ενδιαφέρον μου για να κάνω join. Δεν νιώθω ότι μένω εκτός συζητήσεων, γιατί δεν χρειάζομαι την επιβεβαίωση από μία κοινωνική ομάδα. Βλέπω τηλεόραση, αλλά πολύ επιλεκτικά πράγματα και κανάλια γιατί η τηλεόραση δεν έχει εξελιχθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι με οποιαδήποτε νέα τάση κυκλοφορεί, είτε αυτό είναι Netflix, είτε Instagram, είτε μόδα κλπ. Οπότε αν γίνει κάτι viral στο Netflix δεν νομίζω να ασχοληθώ καθόλου. Βρέθηκα σε παρέα που θέλησε να με πείσει να βάλω Netflix. Ελάχιστες φορές, αν θυμάμαι καλά 2-3 φορές, αλλά ένιωσα άσχημα για την παρέα διότι δεν μπορούσα να καλύψω την επιθυμία τους. Δεν θα είχα θέμα να μου κάνουν 12 μήνες δώρο μία συνδρομή, αλλά το πιο πιθανό είναι να πάει χαμένη, γιατί πολύ απλά δεν θα την πολυχρησιμοποιούσα, γιατί όπως είπα παραπάνω, προτιμώ την εμπειρία του σινεμά χίλιες φορές”.

 Δεν θα πλήρωνα ούτε 5 ευρώ για «συνδρομητική τιβι» όταν ξοδεύω 30-40 ευρώ το μήνα στον κινηματογράφο και 20-40 ευρώ το μήνα στο θέατρο. 

Η Ελένη θέλει να κάνει οικονομία

“Δεν έχω ασύρματη σύνδεση δικτύου (χρησιμοποιώ μόνο δεδομένα κινητής) στο σπίτι μου.  Λόγω περικοπών που έχω «επιβάλει» στον εαυτό μου (σε κάτι που δεν επηρεάζει άμεσα την ποιότητα της ζωής μου, αντιθέτως την βελτιώνει γιατί θα μπορούσα να λιώνω ώρες ξοδεύοντας το πολύτιμο σαβ/κύριακο μου στο διαδίκτυο), εξ’ αιτίας μειωμένου προϋπολογισμού τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε για τους ίδιους λόγους δεν θα πλήρωνα ούτε 5 ευρώ για «συνδρομητική τιβι» όταν ξοδεύω 30-40 ευρώ το μήνα στον κινηματογράφο και 20-40 ευρώ το μήνα στο θέατρο. Ζω μια χαρά και χωρίς αυτό. Δεν νιώθω ότι χάνω κάτι από τη ζωή μου, ούτε ότι στερούμαι ενδιαφερόντων όταν βρίσκομαι σε παρέες, προτιμώ να έχω απόψεις σε άλλα  θέματα και να είμαι ενήμερη (πχ κοινωνικοπολιτικά) άλλωστε  διαβάζω από το διαδίκτυο τα πάντα για το  Netflix.

https://twitter.com/netflix?ref_src=twsrc%5Etfw

Βλέπω πολύ «συστημική»  τηλεόραση και μάλιστα από την περίοδο της καραντίνας ανακάλυψα και τα κρατικά κανάλια που τα είχα υποτιμήσει, έχουν σύγχρονες ταινίες , με ελάχιστες διαφημίσεις και σύγχρονες μίνι σειρές. Γενικά, προτιμώ να μην πορώνομαι με σειρές συχνά είναι δεσμευτικές, το έκανα με ξένες σειρές της ΕΡΤ2 κ του ΣΤΑΡ στην περίοδο της καραντίνας. Γιατί έτσι είχα ένα πρόγραμμα για τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου και τελικά έχω «πιάσει» τον εαυτό μου να κοιτώ και τώρα ακόμη πρώτα τι παίζει η τηλεόραση και μετά να κλείνω ραντεβού στο γυμναστήριο ή να κανονίζω το σινεμά μου. Αρκετές φορές έχω βρεθεί με παρέες που θέλουν να με πείσουν να βάλω Netflix,  γιατί ξεχνούν ότι δεν έχω wi fi και κάθε φορά μου προτείνουν να δω το τάδε ή το δείνα στη συγκεκριμένη πλατφόρμα κι όταν τους ξαναθυμίζω ότι δεν «δύναμαι» μου συστήνουν να το κάνω… Δεν έχει νόημα να μου χαρίσει κάποιος ετήσια συνδρομή. Είμαι σίγουρη ότι κάθε τέτοια προσφορά είναι δέλεαρ για να θέλεις να συνεχίσεις και να γίνεις πελάτης τους“.