Τελειώσατε την τρίτη σεζόν YOU μέσα σε δυο μέρες ή είστε από εκείνους τους πειθαρχημένους που αντιστέκονται στο να δουν σερί ακόμα ένα επεισόδιο; Εμείς την τελειώσαμε και η αλήθεια είναι πως αν δεν είχαμε «τρακάρει» ένα TikTok βίντεο που έγινε viral, δεν θα είχαμε εντοπίσει μια λαθάρα σε αυτά τα επεισόδια. ΟΚ, πέραν του γεγονότος πως πρακτικά δεν υπήρχε σενάριο και ενώ όλα έγιναν για το παιδί του Τζο και της Λοβ, το παιδί αυτό στα τελευταία επεισόδια ούτε που μας απασχόλησε, σχεδόν ξεχάσαμε πως υπάρχει. Τέλος πάντων.

Πάμε στο λάθος. Μια TikToker, η @annabelleryan το πρωτοεντόπισε. Σε μια σκηνή, η Λοβ στέλνει μήνυμα στον Τζο και δίπλα στο bubble του μηνύματος υπάρχει μια φωτογραφία με το πρόσωπο του Τζο. Νορμάλ πράγματα, ναι; Ναι. Στην τελική, ζευγάρι είναι, προφανώς έχει φωτογραφίες του αποθηκευμένες στο κινητό της.

Για να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά όμως. Ο τύπος στη φωτογραφία δεν είναι ο Τζο. Είναι ένας άσχετος άντρας.

«Χάνω το μυαλό μου; Ποιος είναι αυτός;», γράφει στο βίντεο η TikToker και ειλικρινά, και εμείς την ίδια απορία έχουμε. Ποιος είναι αυτός ο τύπος; Ιδέα δεν έχουμε.

Σε αυτή τη σεζόν, τόσο ο Τζο όσο και η Λοβ λερώνουν τα χέρια τους με αίμα. Το παράδοξο του να «συμπαθούμε» τον κακό πρωταγωνιστή μιας ταινίας έχει συζητηθεί από την πρώτη σεζόν της σειράς. Μέχρι και ο ίδιος ο Πεν Μπάτζλι αναγκάστηκε να υπενθυμίσει πριν κάποια χρόνια, μέσω ενός tweet ότι δεν είναι και πολύ ΟΚ να ηρωοποιούμε τον Τζο. Στο τέλος της μέρας είναι ένας παρανοϊκός stalker.

Αυτό, όμως, που προκάλεσε έκπληξη στην Τρίτη σεζόν είναι πως οι θεατές δεν ήταν το ίδιο πρόθυμοι να συμπαθήσουν ή να ηρωοποιήσουν τη Λοβ. Γιατί; Επειδή δεν έχουν την ίδια διάθεση να μετατρέψουν σε weird ρομαντικές ηρωίδες τις γυναίκες.

 

«Ακριβώς όσο έχουμε συνηθίσει να ηρωοποιούμε τους λευκούς, άντρες, ρομαντικούς ήρωες, τόσο γρήγορα κρίνουμε τις γυναικές. Και παρεπιπτόντως, στην κορυφή της λίστας των γυναικών είναι οι μητέρες. Δεν μπορούν ποτέ να το πετύχουν, όσο και αν προσπαθούν. Οπότε αν σε κάνει να πατάς παύση για ένα λεπτό όσο ουρλιάζεις στην οθόνη σου, και να πεις ‘ναι, δεν είναι χειρότερη από εκείνον, αλλά αντίδρασή μου είναι διαφορετική’, αυτό είναι καλό», ανέφερε η υπεύθυνη της σειράς, Sera Gamble, μιλώντας στο Glamour.