Ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο χρυσός Ολυμπιονίκης και καταξιωμένος αθλητής, μίλησε στις κάμερες κατά τη διάρκεια ενός κοσμικού event και μεταξύ άλλων, σχολίασε το κίνημα του #MeToo στη χώρα μας, που μπήκε για τα καλά στη ζωή μας (καιρός ήταν) μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου

Οι δηλώσεις του που αφορούσαν τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις και  παρενοχλήσεις, μας άφησαν άφωνους και αν μια λέξη μεταφράζει το πώς νιώσαμε μόλις τις ακούσαμε, τότε αυτή είναι η λέξη «θλίψη»

Ο Ολυμπιονίκης της γυμναστικής, είπε συγκεκριμένα: «Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από εκεί και πέρα εάν υπήρξαν… εάν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει – σε εισαγωγικά – τα φώτα πάνω του ή μάλλον έχει καταφέρει τους στόχους του, να τους υλοποιήσει, να έχει κάποιο τέτοιο παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό».

 

Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενά του, αν κάποιος αθλητής ή αθλήτρια έχει πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και έχει εκπληρώσει τις όποιες επιθυμίες του, δύσκολα θα προβεί σε παρόμοιες καταγγελίες, ενώ όποιος αθλητής ή αθλήτρια δεν κατάφερε να γεμίσει το σύνθετό του με διακρίσεις, κύπελλα και μετάλλια, τότε βγάζουν ένα απωθημένο και έτσι, αυτόματα, κάπως θέλουν να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους. 

Η δήλωσή του μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους και ελπίζουμε στο άμεσο μέλλον να καταφέρει να δικαιολογήσει με επιχειρήματα το τι ακριβώς εννοεί, γιατί αλλιώς, πρόκειται για μία από τις άσχημες και εκτός τόπου και χρόνου τοποθετήσεις που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό. Περιμένουμε με αγωνία την απάντησή του και ελπίζουμε αυτή τη φορά να μας εκπλήξει θετικά.