Ο Ηλίας Παπανικολός, γνωστός και ως «Εισβολέας» ή «Λιάκος», είναι από τις περιπτώσεις ανθρώπων που σε κερδίζουν ακόμα και αν δεν έχεις ακούσει τα κομμάτια του ή δεν γνωρίζεις τη γενικότερη παρουσία του στο χώρο. Έχει αυτό το χάρισμα, τον μαγνήτη που σε καθηλώνει στην πολυθρόνα και σε γεμίζει με περιέργεια για να ακούσεις την όποια συζήτηση έχει ανοίξει με τον συνομιλητή του. Αυτό έγινε και χθες, όταν τον είδαμε στην εκπομπή The 2Night Show, του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

O μουσικός μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια λόγω της δυσλεξίας, για τον έφηβο γιο του, τη μουσική του μετάβαση από το hip hop, την ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο της καραντίνας αλλά και την απελευθέρωσή του από τον Εισβολέα, που του έδωσε τη δυνατότητα να αφήσει περισσότερο χώρο στον Λιάκο μέσα του. Α, ναι, μίλησε και για την κόντρα του με τον Mad Clip.

«Έμεινα επτά χρόνια στην Α’ Γυμνασίου λόγω της δυσλεξίας. Έφαγα πολύ ξύλο από τους δασκάλους μου. Μετά ξεκίνησα να δουλεύω, πήγα σε σιδεράδικο, έγινα φούρναρης και μάγειρας. Δεν θεωρώ πρόβλημα τη δυσλεξία, αλλά ιδιαιτερότητα. Έχω δουλέψει με παιδιά σε ένα σχολείο, τους έκανα μαθήματα στιχομυθίας και εκεί κατάλαβα πόσο μπροστά είναι το μυαλό τους, όταν θέλουν ν’ ασχοληθούν με κάτι. Έχει υποχρέωση η κοινωνία να τα βοηθήσει. Μπορεί να είναι ένα παιδί “φωτιά” και ο άλλος να τη σβήνει. Τα παιδικά μου χρόνια ήταν λίγο δύσκολα».

Στη συνέχεια, ο Εισβολέας μίλησε και για την περίοδο που έκανε ψυχοθεραπεία, λέγοντας πως «είπα να μάθω ν’ αγαπώ και να εκτιμώ τον εαυτό μου και θα το μάθουν και οι άλλοι. Ήταν το μεγαλύτερο δώρο για τον εαυτό μου και το οφείλω στη Στέλλα. Στέλλα σ’ αγαπώ». Όσο για την καραντίνα; «Aπελευθερώθηκα από τον Εισβολέα και έγινα ο Λιάκος. Ο πρώτος πάντα θα με ακολουθεί αλλά θέλω να με φωνάζουν Λιακο».

Η συζήτηση, φυσικά, δεν γινόταν να μην φτάσει και στην τραπ. «Δεν με νοιάζει τόσο ο σεβασμός από τους νέους καλλιτέχνες, αλλά να μπορείς να επικοινωνήσεις σε ανθρώπινο επίπεδο. Είμαστε όλοι άνθρωποι και βλέπουμε τον ίδιο ήλιο. Στην αρχή μας έσκασε λίγο όλο αυτό με την τραπ. Εγώ χαίρομαι για όλα αυτά τα παιδιά. Όλοι πρέπει να έχουμε ευθύνη για το τι λέμε και τι κάνουμε σε αυτή τη ζωή. Ναι μεν προβάλλει σεξισμό αλλά μη ξεχνάμε και το ρεμπέτικο το πολεμούσαν οι αστικοί. Είναι το ίδιο πράγμα… Μπορείς να ακούσεις σε ένα τραπ και ωραίους στίχους. Τα likes και τα views δεν τα πιστεύω».

Κλείνοντας, μίλησε για τον Mad Clip και την κόντρα τους η οποία είχε αίσιο τέλος. «Με τον Mad Clip είχαμε μια κόντρα αλλά πάλι καλά το είχαμε λύσει το προηγούμενο καλοκαίρι. Είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο και τα είχαμε βρει. Να είναι καλά το παιδί εκεί που είναι, γιατί όλοι εκεί θα πάμε κάποια στιγμή. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, δυστυχώς στεναχωρηθήκαμε όλοι. Πάλι καλά που τα είχαμε βρει, γιατί θα είχα τύψεις. Είναι βλακείες να τσακωνόμαστε για τη μουσική, είναι παιδιάστικα πράγματα. Ας κάνουμε μουσική και να περνάμε καλά».