Πόσες δικαιολογίες υπάρχουν στη λίστα “δεν φοράω προφυλακτικό γιατί…”; Άπειρες. Κάποιες κλισέ, κάποιες ευφάνταστες. Η συζήτηση είναι τόσο κλασική, που ειλικρινά, αυτό το κείμενο δεν έχει κάτι καινούργιο να προσθέσει. Ενδεχομένως, αυτός ο κόσμος θα γίνει καλύτερος όταν η χρήση προφυλακτικού δεν θα είναι αντικείμενο -γυμνών- διαπραγματεύσεων που κινδυνεύουν να σκοτώσουν την καύλα.

Αγόρια εκεί έξω, συνεχίζουν να δηλώνουν “μεγάλα” για προφυλακτικό, πως η χρήση τους αποτελεί τον θάνατο της στήσης τους, ντύνοντας αυτό το risky παιχνίδι με ατάκες που προσπαθούν να γίνουν σέξι, όπως το ότι η αίσθηση χωρίς είναι καλύτερη. Ναι, οι δικαιολογίες είναι ακόμα εκεί έξω, ωστόσο στο Instagram βρήκαμε την τέλεια απάντηση.

Έρευνα του 2020 λέει πως οι έφηβοι χρησιμοποιούν προφυλακτικό μόνο τις μισές φορές από όσες κάνουν σεξ συνολικά, ενώ το 2019 μια άλλη έρευνα είχε δείξει πως το ποσοστό των εφήβων που χρησιμοποιούν προφύλαξη στο σεξ έχει μειωθεί από 86,0% σε 75,6%. Τα ποσοστά των νέων που δηλώνουν πως χρησιμοποιούν προφυλακτικά ως βασικό μέσο στο σεξ είναι μεγαλύτερα, αλλά και πάλι, οι ενδείξεις είναι ανησυχητικές. Σε άλλα νέα, οι δικαιολογίες μεγαλώνουν κι άλλες γενιές.  

Στον επόμενο παρτενέρ σου που θα δηλώσει πολύ “μεγάλος” για να φορέσει προφυλακτικό, μπορείς να δείξεις το παρακάτω βίντεο. Σε αυτό, η καλλιτέχνιδα Ella Thorne με μια πολύ απλή κίνηση, αποδεικνύει πως κανείς -απολύτως κανείς- δεν είναι πολύ μεγάλος για προφυλακτικό. Εκτός αν έχεις βγει σε αναζήτηση σεξ σε κάποιο πλανήτη XXXXL γιγάντων. 

Η Thorne περνάει ένα προφυλακτικό σαν κάλτσα από το πόδι της και το φτάνει με άνεση, χωρίς να δείχνει να δυσανασχετεί, μέχρι λίγο κάτω από το γόνατό της. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο περί μεγέθους; Μάλλον όχι. Το βίντεο όπως καταλαβαίνεις έγινε viral.

Αν μετά από αυτό, προκύψει και νέα δικαιολογία, κορίτσι μου, άσε κάτω τα προφυλακτικά και ξανατοποθέτησε τον τύπο προσεκτικά στη χρονοκάψουλα. Πρόσεξε μη σου πέσει.