Έχουμε ένα καλό και ένα κακό νέο. Θα ξεκινήσουμε από το κακό.

Η Θεοφανία Παπαθωμά έδωσε ένα μικρό (ίσως και μεγάλο) ρεσιτάλ αναχρονισμού σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Τηλέραμα. Στο πλαίσιο μια συζήτησης σχετικά με τον ρόλο που υποδύεται στην τηλεοπτική σειρά Άγριες Μέλισσες, η ηθοποιός κατέληξε να λέει φράσεις όπως ότι ο ρόλος της γυναίκας είναι «να αφοσιώνεται και να παραδίδεται στον άντρα της», ενώ σε ερώτηση σχετική με τις γυναικοκτονίες που έρχονται η μετά την άλλη σε όσα μαθαίνουμε καθημερινά, θεώρησε ωραία ιδέα το να απαντήσει πως για όλα αυτά φταίει η καραντίνα και ο εγκλεισμός. Ναι, βέβαια.

Οι απαντήσεις τις εδώ:

Είναι η Βιολέτα ένα πρότυπο για όλες τις γυναίκες; Να διεκδικούν τον έρωτα και την αγάπη, να μην το βάζουν κάτω, να μην υποτάσσονται στους άντρες;

«Το θέμα δεν είναι η υποταγή. Η Βιολέτα είναι πάντα αφοσιωμένη στη σχέση της και στον άνθρωπό της και αυτό πρέπει να κάνει μια γυναίκα: να αφοσιώνεται και να παραδίδεται στον άντρα της! Αυτός είναι ο ρόλος της. Αλλά δυστυχώς δεν πέφτεις πάντα σε καλά χέρια».

Τελευταία στην Ελλάδα είδαμε πολλές γυναίκες να δολοφονούνται από τους συντρόφους τους. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

«Πιστεύω ότι η “τρέλα” που ζούμε τα τελευταία χρόνια, η καραντίνα, η κλεισούρα και όλη αυτή η αποσταθεροποίηση, είναι ο λόγος που έχουν αυξηθεί η εγκληματικότητα, η τρέλα, η ψυχασθένεια, οι αυτοκτονίες… Ο κόσμος έχει δοκιμαστεί πολύ και κάποιοι δεν άντεξαν. Η ζωή που ζούμε δεν είναι φυσιολογική, οπότε είναι επόμενο να βλέπουμε και τέτοια φαινόμενα να έχουν αυξηθεί».

Το καλό νέο, επειδή μας ρωτάτε, είναι πως πιθανότατα εκείνη και ο Γρηγόρης Πετράκος είναι ένα πολύ ευτυχισμένο ζευγάρι.