Όλοι γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι (ίσως και εμείς οι ίδιοι) μοιράζονται μια διαφορετική εκδοχή του εαυτού τους από την πραγματική στα κοινωνικά μέσα. Τι κάνουν; Eπιλέγουν μόνο τις καλύτερες φωτογραφίες, σκέψεις και εμπειρίες για να μοιραστούν με τον διαδικτυακό κόσμο, αφήνοντας στην απ’ έξω τόσο την πραγματική τους εικόνα όσο και τα πραγματικά τους ενδιαφέροντα.

Υπάρχουν όμως και ορισμένες προσωπικότητες του Instagram που το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο και που φλερτάρουν έντονα με την παραμόρφωση του εαυτού τους. Γενικά, το τραβάνε. «Βομβαρδίζουν» τους followers τους με φωτογραφίες που είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα που ακόμα και η Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων μοιάζει μπροστά τους αληθινή.

Πού είναι το πρόβλημα; Μεγάλη μερίδα του κόσμου αποκτά χαμηλή αυτοεκτίμηση και επιβαρύνει την ψυχική του υγειά. Έχουμε την πανδημία να το κάνει αυτό, δεν θέλουμε έξτρα βάρος. Ας καταλήξουμε λοιπόν στο ότι το Instagram είναι ένα μεγάλο ψέμα και ας αγαπήσουμε το σώμα μας όπως ακριβώς είναι.

ΟΚ, ρουφάμε. Όχι το καλαμάκι, την κοιλιά

Εξαιρετικά ευλύγιστο χέρι

Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

Και τι να κανς, να κατς να μαλώεις;

Ναι, παραλίγο