Η Δήμητρα σκοτώθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο Δέλτα Φαλήρου και λίγους μήνες μετά, έρχονται στη δημοσιότητα οι εκθέσεις που συνέταξαν οι πραγματογνώμονες, ρίχνοντας φως στις συνθήκες του τροχαίου. Η ωμή αλήθεια είναι πως ο νους μας δεν χωράει το πόση σκληρότητα αντιμετώπισε αυτό το πλάσμα από την αρχή ως το τέλος της ζωής του.

Τα υπομνήματα υπογράφονται από τον μηχανολόγο μηχανικό Φίλιππο Μπρέζα, που διορίστηκε από την τροχαία Καλλιθέας, καθώς και από τον πραγματογνώμονα – τεχνικό σύμβουλο που όρισε η οικογένεια, Αναστάσιος Δέδες.

Το Πρώτο Θέμα αναφέρει πως οι πραγματογνώμονες κατάφεραν να ακολοθήσουν τις κινήσεις του 84χρονου οδηγού της μαύρης Mercedes, που αφού παρέσυρε τη Δήμητρα, την εγκατέλειψε, σταθμεύοντας δυο χιλιόμετρα πιο κάτω, ξεκολλώντας υπολείμματα των ρούχων της που είχαν μείνει πάνω στο όχημα και πετώντας τα στο πεζοδρόμιο. Την ίδια στιγμή, η Δήμητρα κειτόταν αβοήθητη στην άσφαλτο και αργοπέθαινε.

Για «ενέργεια δόλια και κατακριτέα» κάνει λόγο ο κ.Δέδες, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως το δίπλωμα του ηλικιωμένου οδηγού είχε λήξει προ τριετίας και το ανασφάλιστο όχημα ήταν στο όνομα της συζύγου του, που ενημέρωσε η ίδια την τροχαία πως ο οδηγός βρισκόταν στην Κλινική Μεσόγειος.

Στην έκθεση αυτοψίας της Τροχαίας περιγράφεται λεπτομερώς το τροχαίο που στέρησε τη ζωή της Δήμητρας. Έγινε στις 5:10 τα ξημερώματα, με εκείνη να αργοπεθαίνει πάνω από δυο ώρες αβοήθητη, στην άκρη της Ποσειδώνος και την τροχαία να ενημερώνεται στις 7 το πρωί.

Να θυμίσουμε πως το Silver Alert για την εξαφάνιση της Δήμητρας από το Δερομοκαΐτειο είχε ήδη καθυστερήσει. Αφού πέρασε ένα διάστημα από την δημοσιοποίησή του, ο οδηγός ομολόγησε στις 15 Ιουνίου την εμπλοκή του στον θάνατό της. Αφού η ίδια είχε ενταφιαστεί ως αγνώστου ταυτότητας, με τη σορό της να βρίσκεται στο νεκροτομείο του Τζανείου Νοσοκομείο όλο το διάστημα που βρισκόταν υπό αναζήτηση.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά, όπως και τα συμπεράσματα. Αυτό που ωστόσο δεν βγαίνει από το μυαλό μας είναι αυτή η σκληρότητα, που τη συνάντησε από τα πρώτα της χρόνια, ως και το τέλος της ζωής της. Σε κάθε περίπτωση, σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση της δικογραφίας και η οικογένεια του θύματος, μέσω της δικηγόρου της, Λίλας Ραγκούση, να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις.