Η Αθήνα πνίγεται. Δεν είναι υπερβολή. Φωτογραφίες από δρόμους της πρωτεύουσας που έχουν πλημμυρίσει, άνθρωποι που περπατούν με το νερό μέχρι τη μέση, μαθητές σχολείων που φτιάχνουν αυτοσχέδιες γέφυρες με θρανία, αυτά είναι μερικά από τα τραγικά, τριτοκοσμικά στιγμιότυπα που περιγράφουν τη σημερινή Πέμπτη. Τι να κάνουμε; Να πανικοβληθούμε; Δεν ξέρουμε τι λέτε εσείς, αλλά ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, έχει άλλη άποψη.

Όσο ο κρατικός μηχανισμός αυτοεκπλήρωσε την κλασική προφητεία του για μη ετοιμότητα, ο βουλευτής με μια ακατάληπτη ανάρτησή του, μας προτείνει να περάσουμε μια υπέροχη βροχερή Πέμπτη και να εμπνεόμαστε από τη θαυμάσια χώρα στην οποία έχουμε την τύχη να ζούμε και να μην προσαρμοζόμαστε στα ψέματα και τη μιζέρια.

Η ανάρτηση:

«Αγαπημενοι μου φιλοι θελω να σας ευχηθώ η σημερινή βροχερή Πέμπτη του Οκτωβρίου να είναι υπέροχη για ολους σας. Γνωριζω οτι ζούμε σε δύσκολους κι επικίνδυνους καιρούς. Γι αυτο σας καλώ να εμπνεεστε απο την θαυμασια χωρα που εχουμε την τυχη να ζούμε. Κι απο την ιστορική, μοναδική κληρονομιά των προγόνων μας, από την Σοφία του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Σοφοκλη και τόσων άλλων που πάτησαν τα άγια χώματα αυτά.
Γι αυτο μην συμβιβάζεστε, μην προσαρμοζεστε στα ψεματα, στη μιζέρια, την κακοήθεια, την μικροπρεπεια που δυστυχως κατακλύζουν την καθημερινότητα μας. Αντισταθείτε!».

Όλο αυτό θα μπορούσε να είναι meme με αυτό το all time classic «κανείς:». Α είχαμε διάθεση να κάνουμε χιούμορ πάντα. Γιατί κατά τα άλλα, μάλλον ο κύριος Λοβέρδος δεν έχει δει φωτογραφίες από το τι συμβαίνει στην Καλλιθέα, από τα λεωφορεία που μετατρέπονται σε υποβρύχια και από τους ανθρώπους που κυριολεκτικά κολυμπούν στην πόλη.

Ας τον ενημερώσει κάποιος με ένα inbox. Κρίμα είναι.