«Κοιτάζοντας προς το κέντρο του γαλαξία μας, βρήκαμε αυτό το αντικείμενο που είναι μοναδικό καθώς στην αρχή ήταν αόρατο, στη συνέχεια έγινε φωτεινό, μετά ξεθώριασε και μετά εμφανίστηκε ξανά. Η συμπεριφορά του ήταν τελείως ασυνήθιστη». Αυτά τα λόγια ανήκουν στην Τάρα Μέρφι, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ. Θα μπορούσε αυτό το κείμενο να ξεκινήσει κάπως πιο αισιόδοξα, έτσι δεν είναι;

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Μια ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε μερικά ασυνήθιστα σήματα που μας έρχονται από το κέντρο του γαλαξία μας. Το πιο πιθανό είναι πως προέρχονται από κάποιο άγνωστο αντικείμενο του διαστήματος. Μήπως θέλουν να επικοινωνήσουν οι εξωγήινοι μαζί μας;  Όπως καταλαβαίνετε, έχουν γεννηθεί διάφορα ερωτήματα και ζητούν απαντήσεις. Μπορεί αυτές τις απαντήσεις να μας τις δώσουν οι επιστήμονες; Προς το παρόν όχι και αυτό μας κάνει να ιδρώνουμε.

via GIPHY

Ο Ζιτένγκ Γουάνγκ, ερευνητής του Ινστιτούτου Αστρονομίας και της Σχολής Φυσικής του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, υποστήριξε ότι «η φωτεινότητα του αντικειμένου αυξομειώνεται δραματικά κατά 100 φορές και το σήμα μοιάζει να αναβοσβήνει τυχαία. Ποτέ δεν έχουμε δει κάτι παρόμοιο». Ευχαριστούμε Ζιτένγκ, μας έφτιαξες τη μέρα. 

Η νέα πηγή που ανακαλύφθηκε από το αυστραλιανό ραδιοτηλεσκόπιο ASKAP και επιβεβαιώθηκε από το νοτιοαφρικανικό ραδιοτηλεσκόπιο MeerKat, δεν ταιριάζει με κανένα από τα γνωστά φαινόμενα που έχουν ήδη παρατηρηθεί από τους επιστήμονες και αυτό από μόνο του δημιουργεί απορίες.

via GIPHY

Τι είναι αυτή η άγνωστη πηγή; Μήπως είναι διαστημόπλοιο; Γιατί διαθέτει τόσο ισχυρό μαγνητικό πεδίο; Μέσα στην επόμενη δεκαετία θα τεθεί σε λειτουργία το ραδιοτηλεσκόπιο SKA και όπως φαίνεται, θα μας δώσει τις απαντήσεις που ζητάμε. Μέχρι τότε, ετοιμάστε τις βαλίτσες σας, τα διαστημικά ταξίδια έχουν ήδη ξεκινήσει.