Μια κάποια  δικαίωση την ένιωσε ο τυπάς που άνοιξ το μικρό γραφειάκι της Σεούλ το 2016 για να αναλάβει το περιεχόμενο της πλατφόρμας στην Ασία με την επιτυχία του Squid Game. Ο Κιμ πάτησε το κουμπί και το Netflix θα ξοδέψει μισό δις δολάρια για κορεάτικο περιεχόμενο. Αυτά βλέπει ο ανταγωνισμός (HBO Max, Disney+ και Apple TV) και ιδρώνει. Γιατί ο Minyoung Kim ξέρει καλά την αγορά της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Αυστραλίας. Νούμερο 1 σε 90 χώρες λέμε.

Τι έδωσε στον κόσμο; Ένα παραδοσιακό κορεάτικο παιδικό παιχνίδι, λίγο πιο άρρωστο. Ήξεραν μετά το Kingdom ότι έστρωσαν την αγορά για κάτι τέτοιο. Έπεσαν πολλά memes στο Instagram και το TikTok που επηρέασαν την αγορά. Μέχρι και στο LinkedIn μιλάνε για το Squid Game.

Μυστικό νούμερο ένα: απλοί κανόνες

Οι αγώνες και τα παιχνίδια έχουν κανόνες που είναι κατανοητοί από 7χρονο.

Μυστικό νούμερο δυο: εμφάνιση

Ελκυστικότητα. Αυτό ήταν το ζητούμενο. Οι φόρμες με τα ζωηρά χρώματα, ανάρπαστες. Και παραδόξως, είναι διασκεδαστικές αυτές οι στολές.

Μυστικό νούμερο τρία: ίσως για λόγους ταξικούς

Κοινωνική αδικία και ταξικές διακρίσεις. Οικονομικές ανισότητες και ζητήματα που σχετίζονται με το φύλο. Παγκόσμια απήχηση. Δες και το φαινόμενο Parasite και την πορεία του στα Όσκαρ. Ζητήματα καθολικής αποδοχής. Χελόου όλοι βρίζουμε για τις ανατιμήσεις σε βενζίνη και φυσικό αέριο.

Μυστικό νούμερο τέσσερα: χτίσιμο χαρακτήρα

Πρώτη φορά παρουσιάστηκε θρίλερ επιβίωσης με τόσο ολοκληρωμένους χαρακτήρες. Έχουν backstory. Έχουν τις άσχημες στιγμές τους και συμπαθείς ακόμα και τους κακούς.

Μυστικό νούμερο πέντε: μοιάζει με βιντεοπαιχνίδι

Σκηνογραφία για όσκαρ. Αυτός που επέλεξε τα χρώματα και μας έβαλε μέσα σε ένα άρρωστο παιδικό παιχνίδι αξίζει το μισθό του. Υπέροχη και η μουσική.

Μυστικό νούμερο έξι: Ο τίτλος

Αρχικά θα ονομαζόταν Round Six, αυτονόητοι οι λόγοι. Έχει έξι γύρους. Αλλά αυτό το καλαμάρι είναι πιο παιχνιδιάρικος τίτλος. Γιατί πολλοί πάτησαν το play επειδή αναρωτήθηκαν τι ακριβώς είναι αυτό το Παιχνίδι. Αρχικά, πριν δέκα χρόνια, γράφτηκε για ταινία 120 λεπτών. Ευτυχώς, ο κύριος Κιμ αποφάσισε να το κάνει σειρά. Είναι ο αρχιτέκτονας της κορεάτικης ψυχαγωγίας. Το K-drama θα κατακτήσει τον κόσμο.

https://t.co/kDwkFRefv3

Δεύτερη σεζόν;

 Αποκάλυψε ότι είναι σε συζητήσεις με τον σκηνοθέτη και παραγωγό και σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα. Είναι μόνο η αρχή, είπε αυτολεξεί. Να μας το πουν εγκαίρως να ζητήσουμε ρεπό.

https://twitter.com/hashtag/SquidGame?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw