Είναι ενοχλητικό. Από το πρωί, λίγο μετά τις 9, πριν ακόμα η καφεΐνη δώσει το απαραίτητο boost στον οργανισμό μας, χτυπάει το κινητό. Είναι το δεύτερο κουδούνισμα μετά από αυτό ξυπνητηριού και σίγουρα θα μπορούσε να είναι πιο ουσιαστικό. Δεν είναι, σίγουρα δεν είναι. Στην οθόνη μας εμφανίζεται ένας άγνωστος αριθμός ο οποίος, τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, ξεκινάει από 210 και μια ένδειξη Αθήνα/Πειραιάς/Σαλαμίνα. Το σηκώνεις. Δεν απαντούν. Βγάλε άκρη. Δεν βγάζεις.

Η ώρα πλησιάζει 12 το μεσημέρι, είσαι μεταξύ του καλημέρα και του καλησπέρα και βρίσκεσαι ήδη στον δεύτερο καφέ σου. Το κινητό σου χτυπά ξανά. Πάλι άγνωστος αριθμός, πάλι το σηκώνεις, πάλι δεν απαντούν, πάλι σε αναγκάζουν να βρίσεις καθώς πατάς το κόκκινο εικονίδιο για να δώσεις τέλος στη μονόπλευρη συζήτηση που χαρακτηρίζεται από τα δικά σου «ναι, ναι» και «παρακαλώ, ποιος είναι». Φτάνει πια.

via GIPHY

Όλοι αυτοί που μας καλούν μόνο και μόνο για να διαταράξουν την ψυχική μας υγεία έχουν μια ιδιαίτερη αδυναμία στις μεσημβρινές ώρες. Ζουν και αναπνέουν για να σε καλούν μετά τις 3 το μεσημέρι λες και μία ανώτερη δύναμη έχει δώσει αυτή την εντολή. Πλέον όμως γνωρίζεις, δεν την πατάς έτσι εύκολα. Πριν σηκώσεις το τηλέφωνο, γκουκλάρεις μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου τον αριθμό. Διαβάζεις πως οι πρόκειται για απάτη, για εισπρακτικές, για γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που ο άνθρωπός του θέλει να πετύχει το deal του αιώνα και θεώρησε σωστό να σε καλέσει την ώρα που τρως, που κοιμάσαι, που δουλεύεις. 

Τους βάζεις στη μαύρη λίστα, ηρεμείς για λίγο και μετά από λίγα λεπτά σε καλούν από άλλο αριθμό. Πόσοι είναι πια; Το White-pages έχει καρφιτσωθει στους σελιδοδείκτες σου αφού θα το χρησιμοποιήσεις τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα. Το μόνο απολαυστικό σε όλο αυτό, είναι τα άτομα που μοιράζονται τις εμπειρίες τους στα σχόλια. Μιλάμε για αισχρό βρίσιμο, όχι αστεία. Να κεράσουμε ένα καφέ τα παιδιά που μας φτιάχνουν τη μέρα.

Το καλύτερο σχόλιο το διάβασα σήμερα, που ήταν μια σχετικά ήρεμη μέρα με μόνο 2 άγνωστες κλήσεις. Πληκτρολογώ τον αριθμό και αρχίζω να διαβάζω όσα έχουν γράψει διάφοροι σύντροφοι στον αγώνα ενάντια στα ακατάλληλα τηλεφωνήματα. «Μεταχειρισμένα προφυλακτικά και ληγμένα προϊόντα!;!;!; Aι στο διάολο πρωί πρωί!». Με πήραν τηλέφωνο για να μου πουν αυτό, άσχετα αν δεν σήκωσα ποτέ το τηλέφωνο. Πες μου, ρε φίλε, για την διαστολή του χρόνου, κάτι ενδιαφέρον, όχι αηδίες ενός έφηβου που ψάχνει τον εαυτό του με quotes από το TikTok.

Γιατί ρε παιδιά, γιατί μας ενοχλείτε;