Το Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού αποφάσισε να απαγορεύσει τα μισαλλόδοξα κηρύγματα μίσους του Ηλία Κασιδιάρη κι αυτό εξαγρίωσε τους Χρυσαυγίτες. Ο Ηλίας Κασιδιάρης ηχογραφούσε ομιλίες-“διαγγέλματα μίσους”, τα οποία αναμεταδίδονταν σε συγκεντρώσεις ομοϊδεατών του από τον νέο ακροδεξιό φορέα “Έλληνες για την Πατρίδα”. Μέσα από τις φυλακές προσπαθούσε να υποκινήσει έκνομες ενέργειες σε εθνικιστικές αναφορές και προπαγάνδα κατά της Δημοκρατίας. 

https://twitter.com/hashtag/%CE%9C%CE%B1%CE%B6%CE%B9_%CF%83%CE%BF%CF%85_%CE%97%CE%BB%CE%B9%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Με μηνύματά επικρότησε τις επιθέσεις ακροδεξιών μαθητών στο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης. Και το αυτό έπραξε σε ραδιοφωνική συνέντευξη από καρτοτηλέφωνο της φυλακής ο Νίκος Μιχαλολιάκος λέγοντας απειλητικά «επανερχόμαστε, είμαστε εδώ».

https://twitter.com/hashtag/%CE%9C%CE%B1%CE%B6%CE%B9_%CF%83%CE%BF%CF%85_%CE%97%CE%BB%CE%B9%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Το κατηχητικό των νέο-Ναζί

Χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο της φυλακής, ο Ηλ. Κασιδιάρης επικοινωνεί με πρόσωπα του περιβάλλοντός του, που ηχογραφούν τα μηνύματά του. Έπειτα γίνεται επεξεργασία του ηχογραφημένου υλικού και αναρτάται στο Διαδίκτυο.

https://twitter.com/hashtag/%CE%9C%CE%B1%CE%B6%CE%B9_%CF%83%CE%BF%CF%85_%CE%97%CE%BB%CE%B9%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Το συμβούλιο της φυλακής, κατόπιν σχετικής εισήγησης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου, εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία εάν διαπιστωθεί ότι ο έγκλειστος χρυσαυγίτης χρησιμοποιεί το τηλέφωνο της φυλακής για συνομιλίες που δεν αφορούν προσωπικά – οικογενειακά ζητήματα, τότε το τηλεφώνημα θα διακόπτεται και θα ακολουθείται διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του.

https://twitter.com/hashtag/%CE%9C%CE%B1%CE%B6%CE%AF_%CF%83%CE%BF%CF%85_%CE%97%CE%BB%CE%AF%CE%B1?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Ο λογαριασμός του Ηλία Κασιδιάρη στο Twitter δημιουργήθηκε τον Μαρτίο 2012 κι έχει 27.300 ακολούθους σήμερα. Περίπου τρεις μήνες μετά, στις 10 Ιουνίου 2012, είχε δημιουργηθεί και ο λογαριασμός του στο Youtube, που πρόσφατα έφτασε τους 101.000 ακολούθους.

https://t.co/pL7IsZmHaR

Σύμφωνα με το υπέροχο ρεπορτάζ του Solomon, στον περίπου ένα χρόνο που μεσολάβησε, από όταν μπήκε στη φυλακή μέχρι και σήμερα, το κανάλι του έχει συγκεντρώσει επιπλέον 31.900 εγγραφές και 7.295.506 προβολές.

https://twitter.com/hashtag/1%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

 Η άνοδος της ακροδεξιάς συνδέεται πάντα με τον κοινωνικό διχασμό. Ήδη αρχίζουμε να βλέπουμε και να ακούμε τις τσιρίδες αυτών που εμφανίζονται να αγαπούν υπερβολικά την πατρίδα και τη σημαία. Μετά την πανδημία, ειδικά σε μια χρονιά με ανατιμήσεις και ανεργία θα βρεθούν εκείνοι που θα κάνουν κηρύγματα για το καλύτερο μέλλον. Το εθνικοπατριωτικό. Θα επιτεθούν σε φεμινίστριες, ΛΟΑΤΚΙ+ και πρόσφυγες. Θα μιλήσουν ξανά για τους επικίνδυνους τάχα μου κομμουνιστές. Ο φασίστας της διπλανής πόρτας θα βγει ξανά στο δρόμο διψασμένος για αίμα.