Οι σκληροπυρηνικοί  θαυμαστές της τελευταίας επιτυχημένης σειράς του Netflix -στο Squid Game αναφερόμαστε φυσικά-, θυμήθηκαν ένα άλλο extreme, ίσως και cult παιχνίδι που είχαμε την τιμή να δούμε και στην ελληνική τηλεόραση. Ποια είναι η βασική τους διαφορά; To δεύτερο είναι πραγματικό.

Η υπόθεση του Squid Game είναι απλή: ένας αριθμός παικτών που δεν φημίζονται για την περιουσία τους, ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον σε παιδικά παιχνίδια που παίρνουν ζωή μπας και κάνουν την τύχη τους και κερδίσουν το έπαθλο των 38,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Ακούγεται οικείο, σωστά;

https://twitter.com/sciutmi/status/1444081809009033218?ref_src=twsrc%5Etfw

Ναι, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τους θυμίζει πολλά από τα επεισόδια του Κάστρου του Τακέσι, το οποίο έγινε γνωστό διότι έβαζε τους παίκτες του να περάσουν από κάθε είδους γελοίες δοκιμασίες.  Αξέχαστο. Για να τα λέμε όλα, όμως, το Κάστρο του Τακέσι δεν είχε το θανατηφόρο twist του Squid Game, το οποίο θέλει τους παίκτες να σκοτώνονται αν δεν τα καταφέρουν.

https://t.co/wBd4uUDInL

Ωστόσο, είδαμε συχνά διαγωνιζόμενους να ρίχνονται σε λίμνες με λασπωμένο νερό ή να χτυπιούνται στο πρόσωπο από γιγάντιους βράχους, οι οποίοι δεν φαίνονταν και τόσο αθώοι. 

Οι ομοιότητες μεταξύ των δύο έχουν οδηγήσει ορισμένους θαυμαστές στο συμπέρασμα ότι το Squid Game είναι εμπνευσμένο από το Κάστρο του Tακέσι και πως, με κάποιο τρόπο, έχει υπάρξει αντιγραφή. Στο Twitter, πάντως, γίνεται ένας μικρός χαμούλης. Όπως και να’ χει, το Squid Game έχει κερδίσει εκατομμύρια θαυμαστές. Σίγουρα, όμως, δεν θα γίνει ποτέ το Κάστρο που αγαπήσαμε. Μην ξεχνάμε, το Νetflix δεν υπήρχε ούτε καν σαν ιδέα τότε.