Πόδια. Μόνο πόδια: O Κουέντιν Ταραντίνο μιλάει ανοιχτά για τον "φετιχισμό" του

Και μπράβο του!

Πόδια. Μόνο πόδια: O Κουέντιν Ταραντίνο μιλάει ανοιχτά για τον "φετιχισμό" του

Και μπράβο του!


Η εμμονή του Κούεντιν Ταραντίνο με τα πόδια θεωρείται δεδομένη στον κινηματογραφικό κόσμο. Για παράδειγμα, θυμηθείτε τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον που συζητά για τη σημασία του μασάζ ποδιών στο Pulp Fiction ή την ανάρρωση της Ούμα Θέρμαν στο Kill Bill. Μην ξεχνάμε και τις σκηνές στο Jackie Brown και το Death Proof. Αναμφίβολα, τα πόδια και τα δάχτυλα είναι κάτι σαν το trademark του σκηνοθέτη.

Φυσικά, οι εικασίες γύρω από την συγκεκριμένη προτίμηση του Ταραντίνο είναι πολλές, με τους θεατές να μην μπορούν να διαχωρίσουν εύκολα την τέχνη από τον από το φετίχ του ιδιαίτερου σκηνοθέτη. Λογικό μας ακούγεται. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο GQ, πάντως, υποστήριξε ότι «δεν το παίρνω στα σοβαρά. Υπάρχουν πολλά πόδια σε πολλές ταινίες καλών σκηνοθετών. Είναι απλά καλή σκηνοθεσία».

via GIPHY

Μιλώντας για τους σκηνοθέτες που λατρεύουν τα πόδια και αναγνωρίζοντας τη θέση του στην ίδια κατηγορία, είπε: «πριν από μένα, αυτός ο φετιχισμός υπήρχε στον Luis Buñuel. Και ο Χίτσκοκ κατηγορήθηκε για αυτό, όπως και η Σοφία Κόπολα κατηγορήθηκε για αυτό».

Οι «κατηγορίες» για τον φετιχισμό του Ταραντίνο, όμως, έχουν φτάσει σε άλλο επίπεδο. Ο ίδιος ο Μπραντ Πιτ έκανε μια αστεία αναφορά στα βραβεία SAG 2020, ενώ πήρε ένα βραβείο για τον ρόλο στο Once Upon A Time In Hollywood που περιλαμβάνει ιδιαίτερα εκτεταμένα πλάνα από τα πόδια της Μάργκοτ Ρόμπι και της Μάργκαρετ Κουάλεϊ. «Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπρωταγωνιστές μου: τον Λίο, τα πόδια της Μάργκοτ, τα πόδια της Μάργκαρετ, τα πόδια της Ντακότα», είπε ο ηθοποιός στην ομιλία του, αστειευόμενος.

Αλήθεια, ενοχλείται κάποιος από τις σκηνές που απλά μας δείχνουν τα πόδια των πρωταγωνιστών; Και αν ο Κουέντιν Ταραντίνο έχει όντως αυτό το φετίχ, πού είναι το πρόβλημα;

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥ.ΜΠΟΥ
Διάβασε ακόμα