Τετάρτη βράδυ και θα ξενυχτήσεις, συντονισμένος στο Open. Θυμάσαι που λέγαμε πως θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει μια καλή αποτίμηση των όσων βιώσαμε με το lockdown; Την έχουμε και σήμερα κάνει πρεμιέρα στην ελληνική τηλεόραση. 

Στο LOCK ‘N’ ROAD, τη νέα ταξιδιωτική εκπομπή του OPEN, ο -σχεδόν δικός μας- Παναγιώτης Μαρκεζίνης και ο Περικλής Νασόπουλος, μαζί με το συνεργείο της εκπομπής, επιβιβάζονται σε ένα βαν και ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα παιδιά δεν αστειεύονται. Τουλάχιστον όχι ακριβώς. Κάνουν 8.000 χιλιόμετρα οδικώς, περνούν από τις ευρωπαϊκές πόλεις και δείχνουν πώς γίνονται πλέον τα ταξίδια. Στις συνθήκες της πανδημίας. 

Ο Παναγιώτης και ο Περικλής, γνωρίζουν τις πόλεις μέσα από τους ανθρώπους τους, συζητούν με τους λόκαλς, με Έλληνες που ζουν εκεί, μαθαίνουν πώς διαχειρίζονται εκεί έξω τη νέα πραγματικότητα που κληθήκαμε και ακόμα καλούμαστε να διαχειριστούμε, μεταφέροντας πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο και κάτι. Όλα αυτά, συνδυασμένα με τις στιγμές μιας παρέας που βρίσκεται on the road, τις δυσκολίες και τις ανέλπιστα υπέροχες φάσεις. 

Το πρώτο τους ταξίδι, αυτό που θα δούμε σήμερα, ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί συναντούν τον Γιώργο Μαυρίδη, που τους δίνει συμβουλές, σαν expert που είναι, για τη νέα τους προσπάθεια και από εκεί φεύγουν για τα Σκόπια. Εκεί συναντούν τον Γιόβιτσα Γιανοβίκι, ένα νέο πολιτικό επιστήμονα με τον οποίον συζητάνε για το πως βιώνουν οι νέοι τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης και καταλήγουν στη Σερβία, να καταγράφουν όπου καταγράφουν τι άφησαν πίσω τους οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ, να συναντούν Έλληνες και ντόπιους, και με έναν άτυπο τρόπο να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός για το νέο, δύσκολο αλλά και συναρπαστικό lifestyle που θα ακολουθήσουν μέχρι να ολοκληρωθούν τα επεισόδια του LOCK ‘N’ ROAD. 

Σε άλλα νέα, απόψε, μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, θα μάθεις πως διαχείριστηκε η Ευρώπη την πανδημία. Ή η πανδημία την Ευρώπη. Θα δείξει.