Κόκκινες γραμμές τραβάει η κυβέρνηση και δείχνει πόσο ομοφοβικό είναι το καθεστώς της Κίνας. Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε στην εφημερίδα South China Morning Post

Το σχέδιο του Προέδρου της Κίνας,  Σι Τζινπίνγκ,  είναι να επιδιορθώσει τις αξίες της κοινωνίας του και αυτό θα το πετύχει εξοβελίζοντας τους κουίρ χαρακτήρες από τα βιντεοπαιχνίδια. Οι νέοι κανονισμοί προέρχονται από ένα πρόσφατο εσωτερικό εκπαιδευτικό σεμινάριο του κέρβερου National Press & Publication Administration. Σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους Κινέζους προγραμματιστές παιχνιδιών να μάθουν τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται όταν σχεδιάζουν παιχνίδια, ώστε να μπορούν να βεβαιωθούν ότι τα παιχνίδια τους εγκρίνονται για κυκλοφορία. Αυτός είναι ο λόγος που δεν ανακοινώθηκαν νέα εγκεκριμένα από την κυβέρνηση παιχνίδια τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο.

https://t.co/zZGBtZhY8o

Δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν παιχνίδια με σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων και  χαρακτήρες με άνδρες που είναι θηλυπρεπείς. Πρέπει το γένος του χαρακτήρα να είναι άμεσα αναγνωρίσιμο. Εάν οι ρυθμιστικές αρχές δεν μπορούν να μαντέψουν  το φύλο του χαρακτήρα αμέσως, η ρύθμιση των χαρακτήρων θα μπορούσε να θεωρηθεί προβληματική. Οι κουίρ χαρακτήρες απαγορεύονται. Και δεν θα επιτρέπεται στους παίκτες να παίρνουν αποφάσεις μεταξύ καλού ή κακού. Αυτές οι αποφάσεις θα είναι ήδη ειλημμένες. Στη συνάντηση της 8ης Σεπτεμβρίου, τους είπαν ότι τα παιχνίδια που προωθούν λανθασμένες αξίες όπως η αγάπη για τα χρήματα και η “ομοφυλοφιλική αγάπη” πρέπει να μειωθούν και να προσαρμοστούν, διαφορετικά θα απαγορευτούν.

https://t.co/VO3CzkDvse

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς οι gamers θα επιτρέπεται να παίζουν μόνο τρεις ώρες την εβδομάδα. Η Κίνα έχει απαγορεύσει τους θηλυπρεπείς και ομοφυλόφιλους χαρακτήρες από την τηλεόραση. Μάλλον, η τοξική παραδοσιακή αρρενωπότητα θα επιβάλλεται με νομοθεσία στην Κίνα.