Το εξώφυλλο του Playboy φιλοξενεί τον πρώτο άντρα, μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και αν αυτή η είδηση έπρεπε να γραφτεί σε δυο τρεις λέξεις, πρακτικά θα πήγαινε ως εξής: το Playboy δεν σταματάει το σερί του να καταστρέφει κάθε στερεότυπο.

Στο cover, ο Bretman Rock ποζάρει με τον κλασικό μαύρο κορσέ, ένα μαύρο καλσόν με ρίγες, τα bunny ears και οι ψηλές πλατφόρμες του.

Φορώντας το item που τίμησαν είδωλα όπως η Kate Moss και η Natalie Portman, ο 23χρονος Bretman έγινε ο τρίτος άντρας που εμφανίζεται σόλο στο εξώφυλλο του Playboy.

Ο ίδιος είναι κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένος για την παρουσία του σε αυτό. “Το να έχει το Playboy άνδρα στο εξώφυλλό του, είναι τεράστιο ντιλ για την κοινότητα LGBT, για την καφέ κοινότητα, είναι εντελώς εξωπραγματικό. Η φάση είναι ‘συμβαίνει αυτό το γ@@@ο αυτή τη στιγμή’. Και είμαι τόσο όμορφος”, ανέφερε.

Ο Φιλιππινο-Αμερικανός beauty influencer και πρωταγωνιστής σε πρόσφατο reality show για τη ζωή του στο MTV, είναι ο τρίτος άντρας που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του Playboy, μετά τον Bad Bunny, που “κατέλαβε” το digital εξώφυλλο μέσα στο 2020. Αυτή τη φορά, ωστόσο, έγινε ένα βήμα παραπάνω. “Έσπασε” το φράγμα για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, με τον Bret να αποτελεί τον πρώτο ανοιχτά gay άντρα σε εξώφυλλο του Playboy. Λίγα χρόνια μετά τη στέψη της Γαλλίδας Ines Rau, ως πρώτης trans Playmate στον κόσμο.  

Ποιος είναι ο Bretman Rock;

Ξεκίνησε στο YouTube και στο Vine, δημιουργώντας βίντεο για ομορφιά, καταλήγοντας να φεύγει πολύ εκτός της βιομηχανίας, κάνοντας πρακτικά τα πάντα με πολύ χιούμορ και ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η φήμη του ενδέχεται να οφείλεται σε ένα beauty video του, στο οποίο δίνει συμβουλές για σωστό contouring. Το βίντεο έγινε viral και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Με καταγωγή από Φιλιππίνες, ζώντας ως μετανάστης και ως gay άντρας στη Χαβάη, κάποια στιγμή αποφάσισε πως ο κόσμος οφείλει να ξέρει το όνομά του. Πλέον μετράει εκατομμύρια followers, συνεντεύξεις, features σε περιοδικά όπως το Elle και το Teen Vogue και το reality Following: Bretman Rock στο MTV αφιερωμένο στον ίδιο και στην οικογένειά του. Τις ρίζες του και όλα όσα τον οδήγησαν σε αυτό που είναι σήμερα.

“Μια μέρα αποφάσισα πως είμαι σταρ. Περπατούσα προς το σχολείο με το κεφάλι μου ψηλά, φορώντας τις γόβες στιλέτο μου, ακούγοντας το “Lucky” της Britney Spearw, σκεπτόμενος πως μια μέρα όλοι θα με γνωρίζουν”, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Teen Vogue.

Κάπου εδώ αναρωτιόμαστε αν πρόκειται για μια από εκείνες τις περιπτώσεις παιδιών, που στη χώρα μας είναι σπάνιες, που παρόλο που έσπαγαν από μικρά τα στερεότυπα, είχαν γονείς που τους στήριζαν, κάνοντας το αυτονόητο που δεν είναι και τόσο αυτονόητο. Ναι, ο Bretman είναι πράγματι από αυτές τις περιπτώσεις παιδιών. “Πάντα ήξεραν πως είμαι gay”, ανέφερε, τονίζοντας πως πάντα είχε τη στήριξη της οικογένειάς του, ανεξάρτητα από τη σεξουαλική του ταυτότητα.

Προφανώς το γεγονός πως είναι μετανάστης, brown male και queer τον έκανε να χτίσει μια περσόνα, έναν μηχανισμό διαχείρισης όλων των σχολίων που μπορεί να έχει δεχτεί το κάθε λεπτό της ζωής του. “Ο μηχανισμός αντιμετώπισής μου είναι να είμαι μη απολογητικός και έντονος”, έχει πει, προσπαθώντας να διαχωρίζει πάντα στη ζωή του τον Bretman που είναι influencer από τον Bretman που είναι ανθρώπινο πλάσμα.

Και τώρα είναι εδώ, με τον μαύρο κορσέ και τα bunny ears, να βοηθάει το Playboy να εκπληρώσει τον σκοπό του: να μην αφήσει ούτε ένα στερεότυπο απαραβίαστο, προωθώντας το diversity με έναν τρόπο που δεν είναι επιτηδευμένος, αλλά σχεδόν ανησυχητικά οργανικός.